ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 18 DEC Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR

New York-börser: Sportbolag rapportrusade

New York-börserna tog sig uppåt i handeln på torsdagen. Ledande index öppnade på plus och uppgångarna tilltog dessutom efter någon timme.

Skattereformen och budgetförhandlingar var fortfarande stora frågor för investerarna i USA och förhoppningar fanns om att man rörde sig mot ett slutligt skatteförslag. President Donald Trump skulle under torsdagen möta ledare för kongressen för att förhandla fram en långsiktig utgiftsbudget för att undvika en federal nedstängning.

Vid stängning på torsdagen hade Dow Jones industriindex stigit 0,3 procent till 24.211 och det bredare S&P 500 hade klättrat lika mycket till 2.637. Nasdaqs kompositindex gick starkast och noterades 0,5 procent högre på 6.813.

Uppåt var det också på oljemarknaden, där terminerna för WTI-oljan och Brent hade stigit med mellan 1 och 1,5 procent. Även en majoritet av basmetallerna uppvisade något stigande priser, med undantag för bly, aluminium och tenn.

Inom S&P 500 var industri, IT och råvaror starka sektorer, och även fastigheter steg. Dagligvaror och telekom gick däremot svagare.

På aktiefronten lyfte Lululemon 6,4 procent. Sportklädesbolaget presenterade en stark kvartalsrapport sent på onsdagskvällen. Även chiptillverkaren Broadcom kom med en stark rapport och aktien svarade med att handlas upp 1 procent.

Konglomeratet General Electric, som ska dra ned med 12.000 jobb globalt vid sin kraftverksamhet, steg med måttliga 0,3 procent.

Statistik som presenterades före börsöppningen visade på 236.000 nyanmälda arbetslösa förra veckan medan analytikerna hade räknat med 240.000, enligt Bloomberg News.