ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börser: Samtliga sektorer på minus

De ledande börserna i New York fortsatte att gå tungt efter ett par timmars handel på fredagen. 

Donald Trump har på fredagen godkänt en fördubbling av tullarna på turkiskt aluminium och stål och den turkiska liran föll till nya rekordlåga nivåer under dagen. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har uppgett att landet inte kommer att förlora det ekonomiska krig man nu utkämpar.

Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,7 procent till 25.335, medan det bredare S&P 500 hade sjunkit 0,5 procent till 2.838. Det tekniktunga Nasdaq kompositindex hade backat 0,4 procent till 7.859.

Samtliga sektorer var på minus där Kraft stod för det minsta tappet med 0,1 procent. Råvaror var den sektor som gick svagast med en nedgång på 1,1 procent.

På bolagsfronten försvagades Dropbox 7,6 procent. Molnlagringsbolaget rapporterade visserligen intäkter som slog analytikernas förväntningar men samtidigt framkom det att bolagets operativa chef Dennis Woodside ska lämna sin post.

Teslas styrelse har ännu inte fått en detaljerad plan av vd:n Elon Musk och behöver mer information om hur han planerar att köpa ut bolaget från börsen, enligt Reuters. Aktien steg under fredagen med runt 1 procent, efter två dagars nedgång.   

Goldman Sachs har nedgraderat halvledarbolaget Intel till sälj från tidigare neutral med riktkursen 44 dollar, en sänkning från 49 dollar. Aktien föll 2,6 procent till strax under 49 dollar. 

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 4 punkter till 2,89 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies