New York-börser: Sagolikt för Disney

Köparna hade övertaget i den inledande måndagshandeln på Wall Street, som främst hjälptes av finansrelaterat. Att oljan fortsatte upp tolkades som positivt samtidigt som marknaden hade skakat av sig den politiska oron efter helgens folkomröstning i Italien.

Vid klockan 16.15 noterades Dow Jones Industrials upp 0,5 procent till 19.261. S&P 500 hade stigit 0,7 procent till 2.207 och närmar sig sitt första positiva år sedan 2014. Tekniktunga Nasdaq ökade 1,1 procent till 5.312.

"Kombinationen av stadig ekonomisk tillväxt, men en inte alltför hökaktig ton från Fed, tillsammans med mer QE från ECB verkar en perfekt blandning för aktiemarknaden", skrev Jamieson Blake, chef vid ADS Securities i London, i en kommentar.

Den amerikanska långräntan, som ligger på årshögsta, fortsatte sin resa norrut vilket satte fart på bankaktier och börsen som helhet. Bank of America ökade 2,5 procent medan fredagens vinnare Goldman Sachs avancerade ytterligare 2,5 procent.

Bland den tunna skörden av bolagsnyheter stod Disney ut och aktien steg lätt. RBC skriver i en analys att det skulle skapas aktieägarvärde om bolaget knoppade av eller sålde sin sportkanal ESPN som, enligt mäklarfirman, tyngt aktien under året.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 6 punkter till 2,44 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?