1515

New York-börser: Pepsico backar

Flera internationella orosmoment bidrog till att terminerna för de ledande USA-börserna pekade mot en öppning i negativt territorium på tisdagen.

Tilltagande militära spänningar i Asien tillsammans med fortsatt turbulens i Italien oroade finansmarknaderna.   

I Asienhandeln grumlades riskhumöret något av besked om att Kinas flotta motat bort ett amerikanskt stridsfartyg som seglat nära omdiskuterade öar i den sydkinesiska sjön.

På den europeiska arenan steg italienska räntor på tisdagen sedan ordföranden för budgetutskottet i italienska underhuset, Claudio Borghi, sagt att Italien skulle ha löst de finansiella problemen om man haft en egen valuta.

Vid 15-tiden var terminen för Dow Jones industriindex ned 0,2 procent, terminen för det bredare S&P 500 var 0,1 procent lägre medan terminen för teknikorienterade Nasdaq hade sjunkit 0,3 procent. 

Därmed väntas en vändning nedåt i Dow Jones och Nasdaq jämfört med måndagen då indexen visade uppgångar på 0,8 procent respektive 0,4 procent, efter det reviderade Nafta-avtalet.

I den amerikanska förhandeln med aktier gick elbilsbolaget Tesla ned 0,2 procent, efter att på måndagen ha rusat drygt 17 procent. Före börsöppningen meddelade Tesla att det producerade 80.142 fordon under det tredje kvartalet 2018. Däribland producerades 53.239 av Model 3, vilket var i linje med bolagets guidning och nästan dubbelt så många jämfört med i det andra kvartalet.

Försäljningssiffror i USA väntas även från bland andra GM, Ford och Fiat Chrysler under tisdagen.

Dryckes- och snacksjätten Pepsico backade 1,7 procent. Bolaget har sänkt sin vinstprognos för helåret till 5:65 dollar per aktie, från tidigare prognos 5:70 dollar. Bloomberg News snittprognos låg på 5:69 dollar per aktie. 

Näthandelsföretaget Amazon har meddelat att det höjer minimilönen för bolagets USA-anställda till 15 dollar per timme från den 1 november. Lönehöjningarna kommer att beaktas i prognoserna i den kommande delårsrapporten, uppgav Amazon.

Amazon handlades ned 0,3 procent i förhandeln. 

Netflix gick däremot upp 0,4 procent. Wall Street fortsätter att undervärdera Netflix förmåga att konstant överträffa förväntningarna vad gäller abonnenttillväxten, menar analytiker från Goldman Sachs såväl som Loop Capital.

På makrofronten är tisdagens amerikanska dataagenda tunn, men det väntar tal från Fedchefen Jerome Powell vid en Nabe-konferens i Boston klockan 18.45. Dessutom ska Fedguvernören Randal Quarles utfrågas i senatens bankutskott, klockan 16.00, och Fedchefen i Dallas, Robert Kaplan, talar klockan 20.00.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?