Annons

New York-börser: Oregelbunden utveckling

De amerikanska börserna utvecklades i en oregelbunden tendens på onsdagen efter tre dagar i rad med nedgångar, den längsta minussekvensen sedan presidentvalet.

Europabörserna var överlag på plus på onsdagen i kölvattnet av både starka PMI-siffror från industrin, inte minst från Kina, och ett knippe starka rapporter från konjunkturkänsliga bolag.

I kväll lämnar Fed sitt räntebesked, denna gång utan presskonferens eller nya prognoser. Bedömarna är eniga om att Fed lämnar oförändrat och marknadens prissättning ligger bara på en sannolikhet på mindre än 15 procent att de höjer nu.

Vid 18-tiden noterades Dow Jones Industrial Average oförändrat till 19.855, S&P 500 var ned 0,2 procent till 2.273 och det tekniktunga Nasdaq Composite hade stigit 0,2 procent till 5.624.

Finanssektorn utvecklades starkt med JP Morgan upp 0,8 procent och Goldman Sachs 0,6 procent högre.

Apple, vars rapport levererades sent på tisdagskvällen med ett högre kvartalsresultat än väntat, klättrade 5,6 procent. Antalet sålda Iphones uppgick till 78,3 miljoner i kvartalet, två miljoner fler än väntat.

Atlas Copco-konkurrenten Ingersoll-Rands rapport innehöll svagare underliggande resultat än väntat och aktien tappade drygt 2 procent.

Facebook, som visar rapportkorten efter USA-stängningen, noterades 0,4 procent upp. Enligt Bloomberg väntas en omsättningsökning på 46 procent till 8,5 miljarder dollar under det fjärde kvartalet, och ett rörelseresultat på 5,1 miljarder, dubbelt så mycket som under fjolårets fjärde kvartal.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?