Annons

New York-börser: Nike ser rött i förhandeln

En marginell uppgång noterades i terminerna för de ledande USA-börserna inför onsdagens handelsstart på Wall Street. Sportklädesbolaget Nike rasade emellertid efter att ha flaggat för fortsatt svag USA-marknad.

Under onsdagen väntas USA:s president Donald Trump och republikanska ledare lansera en skattereform med skattelättnader för företag och hushåll, enligt Bloomberg News. Bland annat uppges bolagsskatten sänkas till 20 procent.

Fortsatt fokus riktas också mot uttalanden från olika Fed-ledamöter, efter att Fed-chefen Janet Yellen på tisdagen talat mycket kring osäkerheten om inflationsutvecklingen men ändå indikerat fortsatta räntehöjningar framöver.

Klockan 15, svensk tid, noterades terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 för uppgångar på 0,2 procent och teknikorienterade Nasdaq 100 var samtidigt upp 0,3 procent.

Redan på tisdagen märktes en stabilisering, då Dow Jones och S&P 500 stängde oförändrat medan tekniktunga Nasdaq stärktes 0,2 procent.

Utvecklingen i Asien var överlag positiv, med undantag för Tokyobörsen. Den positiva trenden fick också fäste i Europa, där indexen på onsdagen låg på plus 0,2-0,5 procent.

Oljepriset handlades relativt stabilt kring höga nivåer under onsdagen, efter att tisdagskvällens API-statistik visat en oväntad nedgång i oljelagren i USA.

På aktiefronten gick Nike ned 3,2 procent i onsdagens förhandel. Sportklädesföretaget förväntar sig att dess nordamerikanska försäljning fortsätter nedåt under innevarande kvartal. Beskedet, som lämnades vid rapportpresentationen på tisdagskvällen, pressade trots att kvartalsintäkterna hamnade i linje med förväntningarna och vinsten per aktie överskred snittprognosen i Bloombergs analytikerenkät.

Åt andra hållet gick Micron Technology. Halvledarbolaget handlades upp 6 procent efter att sent på tisdagen presenterat bättre resultat än väntat.

Från makroekonomiskt håll presenterades före börsöppningen statistik som visade att orderingången på varaktiga varor i USA stigit 1,7 procent i augusti jämfört med månaden före. Analytikerna hade räknat med att orderingången skulle ha stigit 1,0 procent, enligt Bloomberg News.

Onsdagens fortsatta makroagenda i USA bjuder på statistik över husköp i augusti (klockan 16.00) och veckostatistik från DOE över oljelagren (klockan 16.30).

Klockan 19.30 väntas Feds James Bullard tala om ekonomi och penningpolitik.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?