1515
Annons

New York-börser: Mer minus i korten

Onsdagen har hittills bjudit på mestadels börsnedgångar runt om i världen, en utveckling som väntas fortsätta när handeln på New York-börserna drar i gång.

Osäkerheten kring internationella handelsfrågor fortsätter att sätta sin prägel på finansmarknaderna. 

USA:s förhandlingar med Kanada kring ett reviderat NAFTA-avtal ska återupptas på onsdagen, då Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland träffar USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer i Washington.

Senare i veckan kan president Donald Trump samtidigt göra verklighet av sitt hot om att införa tullar mot Kina på varor för 200 miljarder dollar, vilket skulle eskalera den konflikten

Vid 15-tiden visade terminerna för både Dow Jones industriindex och teknikorienterade Nasdaq nedgångar på 0,4 procent. S&P 500 hade då backat 0,3 procent. 

Statistik före öppningen visade att USA:s samlade underskott i handelsbalansen ökade till 50,1 miljarder dollar i juli. Det var i linje med vad analytiker hade räknat med, enligt Reuters snittprognos, och siffrorna fick ingen direkt marknadspåverkan.

På tisdagen handlades USA-börserna något lägre. I Asien var det sedan tydliga nedgångar med mest börstapp på de kinesiska marknaderna, -2,6 procent i Hongkong och nedåt med 1,6-1,7 procent i Fastlandskina. I Europa lyser börsskärmarna också rött.

Oljepriset har backat runt 1 procent på onsdagen. Den tropiska stormen Gordon drabbade inte den amerikanska sydkusten med lika höga vindstyrkor som befarats och produktionsbortfallet väntas därmed inte bli så stort.

Bland enskilda aktier backade General Electric knappt 2 procent i den amerikanska förhandeln. UBS har dragit ned sin riktkurs och hänvisar till oro för bolagets kraftverksamhet.

Det kanadensiska gruvbolaget Nevsun Resources, som bland annat kontrollerar ett koppar- och guldprojekt i Serbien samt tillgångar i Eritrea, steg 18 procent i den amerikanska förhandeln efter ett bud från kinesiska Zijin Mining. Lundin Mining har tidigare lagt ett bud på Nevsun, som avvisats av Nevsuns styrelse. Det nya budet får däremot sin välsignelse av Nevsun. 

Nike, som sjönk över 3 procent på tisdagen, efter att uppmaningar om att bojkotta bolagets produkter fått fotfäste i sociala medier, noterades kring oförändrad nivå. 

På onsdagens fortsatta agenda finns veckosiffror för inofficiella amerikanska oljelager (API) klockan 22.30. Ledningspersoner för Facebook och Twitter ska på onsdagen svara inför ett senatsutskott på anklagelser om att Ryssland via sociala medier blandade sig i den amerikanska presidentvalskampanjen 2016.

Nord Stream 2 tömd på gas

Nord Stream 2 är tömd på gas, skriver danska Energistyrelsen på Twitter. Det rapporterar danska TV2.

Foto:Forsvaret, Danska Försvaret

Prognosen efter att läckorna på de båda gasledningarna upptäcktes i början av veckan var att gasen kunde vara slut på söndagen. Nu uppger företaget Nord Stream för Energistyrelsen att det har uppstått ett stabilt tryck i ledningen, vilket tyder på att all gas har läckt ut.

Det framgår inte hur statusen är för Nord Stream 1.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera