New York-börser: Lyft för flygbolag

New York-börserna stängde genomgående på rött i onsdagshandeln.

Dow Jones industriindex backade 0,1 procent till nivån 25.371. Det bredare S&P 500 var även det ned 0,1 procent till 2.748 medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex försvagades 0,2 procent till 7.154.

Sektorvis inom S&P 500 presterade banker bäst och avancerade 1 procent medan fastighetsbolag backade 1,5 procent.

Eastman Kodak, som rusade hela 120 procent på tisdagen efter beskedet om att bolaget gör en satsning på blockkedjeteknik, fortsatte i samma riktning och var upp ytterligare 57 procent.

Ett annat bolag som drog nytta av den pågående haussen i handeln med allt som rör kryptovalutor var Helios & Matheson Analytics. Företaget, som är huvudägare i abonnemangstjänsten Moviepass, sade i en intervju med Yahoo Finance att det överväger att göra en så kallad initial coin offering, ICO, och därför utvärderar blockkedjeteknik. Aktien var upp 28 procent.

Den amerikanska finansmannen Warren Buffett säger dock i en intervju med CNBC att han är skeptisk till kryptovalutor.

"Det som sker med kryptovalutor just nu kommer definitivt få ett tråkigt slut", sade han.

Seagate, världens största tillverkare av hårddiskar, steg i måndags med som mest 16 procent sedan en bloggare antagit att bolaget har en ägarandel i kryptovalutan Ripple. I förhandeln var den ned cirka 1 procent men återhämtade sig och var upp 1,5 procent.

Stigande bränsle- och biljettpriser fick flygbolagen att lyfta, däribland Delta Airlines och American Airlines som båda var upp drygt 3 procent. United Continental steg i sin tur med knappt 7 procent.

Smyckeshandlaren Signet, som bland annat säljer danska Pandoras smycken i USA, tappade efter att ha rapporterat om en trög julförsäljning - intäkterna sjönk drygt 5 procent under de nio veckor som anses utgöra julhandeln. Aktien var ned 7 procent.

Svag utveckling hade även chokladtillverkaren Hershey som retirerade 3,5 procent sedan Morgan Stanley nedgraderat rekommendationen till undervikt.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 2,55 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?