Annons

New York-börser: Hopp om grön öppning

Terminerna för de amerikanska börserna visade försiktiga plusnoteringar inför onsdagens öppning, då investerare blickar mot kvällens protokoll från det senaste Fed-mötet.

"Protokollet kommer troligen att bjuda på en hökaktig läsning generellt", skriver RBC:s globala valutastrateg Elsa Lignos i en kommentar, enligt Marketwatch.

Den amerikanska tioåriga räntan handlades något lägre än tisdagens höga nivåer, och noterades vid 15-tiden till 2,88 procent.

Samtidigt hade det så kallade "skräck-indexet" VIX gått ned något, till strax över 20-nivån, från att tidigare under onsdagen ha handlats kring 21-nivån.

Vid 15-tiden handlades terminen för S&P 500 cirka 0,1 procent upp medan Dow Jones var i stort sett oförändrad. Terminen för Nasdaq 100 visade då en mer övertygande uppgång om 0,4 procent.

På tisdagen gick Dow Jones ned 1,0 procent, med Wal-Mart som sänke, och S&P 500 backade 0,6 procent medan nedgången för Nasdaq stannade på mer marginella 0,1 procent.

Protokollet från Fed-mötet som hölls den 31 januari publiceras klockan 20.00, svensk tid. En halvtimme före börsöppningen talar Philadelphia Feds chef Patrick Harker om ekonomiska utsikter.

Klockan 15.45 kommer också USA-statistik i form av preliminärt PMI och klockan 16.00 väntas försäljningssiffror över befintliga bostäder.

På aktiefronten kan Wal-Mart försöka återhämta sig, efter tisdagens stora kursras som utlöstes av oro för en avmattning i online-försäljningen och marginalpress. Aktien handlades omkring 1 procent högre i onsdagens förhandel.

Snabbmatskedjan Wendy's, vars kvartalsrapport väntas efter stängning, backade knappt 2 procent och sportskokedjan Foot Locker backade drygt 2 procent efter att sent på tisdagen kommit med en investeringsplan för sina onlinesatsningar.


Noteringar vid 15-tiden  
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för DJIA oför
Terminen för S&P 500 +0,1%
Terminen för Nasdaq 100 +0,4%
2-åriga USA-räntan +0,0393 till 2,2580%
10-åriga USA-räntan -0,0054 till 2,8841%
Olja, US WTI -0,7% till 61:35 dollar/fat
Olja, Brent -0,2% till 65:13 dollar/fat
EUR/USD -0,0020 till 1:2318


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SkistarAnnons

Mer tid för skidåkning när vinterorterna digitaliseras

Stefan Sjöstrand är vd på SkiStar.
Stefan Sjöstrand är vd på SkiStar.

Skidsäsongen står i startboxen och nya digitala lösningar är på väg ut i pisten. 

– Inför vintern har vi lagt stort fokus på att skapa trygghet för våra gäster genom att lansera smarta digitala upplevelser, säger Stefan Sjöstrand vd på SkiStar.

Fler digitala nyheter här 

Stundande vinter är ny och annorlunda på många sätt. Tack vare spännande digitala lösningar som underlättar för gästen, ett förbättrat av- och ombokningsskydd och många nya moderna boenden vill skidföretaget SkiStar visa på styrkan och glädjen i att välja en semester i vitt.

Digitaliseringen har blivit ett självklart, naturligt inslag både i resebranschen och skidbackarna. 2019 utsågs skistar.com till Sveriges bästa sajt och inför kommande säsong kommer SkiStar-appen att bli ännu mer användbar i pisten. 

SkiPass i appen

Åksugna gäster kan numera ladda ner sitt SkiPass direkt i SkiStars app, och får på så sätt mer tid över för både mer skidåkning och avkoppling. Inför vintern erbjuder även en del destinationer boenden med digital incheckning i appen eller möjligheten att hämta nycklar i digitala incheckningsboxar. På så sätt behöver gästerna inte köa i receptionen, och mer viktigare än någonsin minimeras den fysiska kontakten. 

Trygg om- och avbokning

Men lika viktig för familjen är planeringen före skidresan. SkiStar är störst inom alpin fjällturism i Skandinavien, där man driver fem etablerade skidanläggningar i Sverige och Norge. Nu lanserar skidkoncernen ett förbättrat skydd vid förbokning av boende, vilket innebär fritt av- och ombokningsskydd fram till 21 dagar före ankomst. Vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg gäller skydd fram till ankomst. 

Det händer i Sälen i vinter

Sälen är Skandinaviens familjedestination nummer ett. I vinter satsar Sälen på fler moderna boenden i anslutning till skidbackarna och restaurangkoncept i Hundfjället utvecklas. Bland annat öppnar Solbacken Apartments i Tandådalen, Timmerby Village i Lindvallen – och på Sälfjällstorget öppnar Hotell Viktors med 19 exklusiva rum och sviter. 

Vemdalen är ett riktigt vinterparadis.
Vemdalen är ett riktigt vinterparadis.

Vinter i Vemdalen

I vinteridyllen Vemdalen tjuvstartade Nya Hotell Klövsjöfäll redan i somras. Många har längtat länge efter att den småskaliga hantverksbyn Klövsjö ska få ett riktigt skidhotell, med spa, jämtländsk crossovermeny i restaurangen och spanarvänlig panoramavy. 

– Inför vintern har vi lagt stort fokus på att skapa trygghet för våra gäster genom att lansera smarta digitala upplevelser, stärka vår snöproduktion och förbättra gästens skydd vid bokning. Våra allra yngsta gäster barnen får en hel del uppskattade förbättringar i våra barnområden och Valle lanserar nytt spel i appen. Utveckling av moderna och högklassiga boenden fortsätter på alla våra skidorter där det både byggs lägenheter, stugor och hotell, summerar Stefan Sjöstrand, vd på SkiStar.

I Åre förstärks snöproduktionen.
I Åre förstärks snöproduktionen.

Åre får tillskott på aktiviteter och boenden. Välkända JumpYard, en aktivitetshall för hela familjen, flyttar in i Åre. I skidområdet förstärks snöproduktionen och boendeutbudet växer. Tågavgångarna från Malmö utökas under jul- och nyårshelgen för att möta den ökade efterfrågan. 

På Norges största skidort Trysil och näst största, Hemsedal, stärks skidupplevelsen i vinter. Dessutom fortsätter utvecklingen av toppmoderna boenden, upplevelsen för barnfamiljen blir ännu bättre – och matutbudet växer. 

Mer om vinterns alla nyheter på skidorterna 

Detta är SkiStar: 

SkiStar äger och driver Skandinaviens fem största alpina skidanläggningar: Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike och Hammarbybacken i Stockholm. SkiStars vision är att skapa minnesvärda fjällupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer.

Mer från Skistar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skistar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?