1515
Annons

New York-börser: Full fart hos fiberoptiker

Några timmar in i måndagshandeln låg USA-börserna fortsatt på plus, främst hjälpa av konjunkturkänsligt. Helgens nej-röst i den italienska folkomröstningen lyckades således inte hejda köpintresset.

Efter klockan 18 var Dow Jones Industrial Average upp 0,3 procent till 19.234. S&P 500 steg 0,6 procent till 2.204. Nasdaq Composite ökade 0,8 procent till 5.299.

"Kombinationen av stadig ekonomisk tillväxt, men en inte alltför hökaktig ton från Fed, tillsammans med mer QE från ECB verkar en perfekt blandning för aktiemarknaden", skrev Jamieson Blake, chef vid ADS Securities i London, i en kommentar.

Inom S&P500 gick bank starkt i spåren av fortsatt uppgång för de långa räntorna. Räntan på den amerikanska tioåringen har på kort tid stigit till samma nivå som juli 2015. Klassiskt utdelningsintensiva sektorer som utilities (el- och gasbolag), hälsovård och konsumentrelaterat låg alltjämt på minus.

Även oljebolag såg till att börsen trendade högre, oljepriset steg till sin högsta nivå på 16 månader efter att länder utanför oljekartellen kommer att övervaka implementeringen av produktionssänkningarna. Chevron och Exxon var upp knappa procenten vardera.

På aktiefronten rusade Fair Point 12 procent efter att Consolidated Communications köpt bolaget för 1,5 miljarder dollar. Affären är den senaste i en uppsjö av liknande fusioner kring fiberoptisk kommunikation.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 1 punkt till 2,39 procent.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?