New York-börser: Delta stiger

USA-börserna ser ut att börja torsdagens handel med lätt stigande indexnoteringar, av terminernas rörelser inför öppning att döma.

I Europa och Asien var rörelserna relativt dämpade. Tokyo backade något och detsamma gällde Frankfurt, men indexändringarna var små. Det breda regionala samlingsindexet Stoxx Europe 600 var ned 0,5 procent omkring klockan 15.

Samtidigt hade terminen för Dow Jones storbolagsindex stigit 0,1 procent och terminen för S&P 500 var upp lika mycket. Terminen för Nasdaq 100 var också 0,1 procent högre.

På onsdagen bröts New York-börsernas långa rad av uppåtdagar, men nedgångarna var måttliga. Dow Jones industriindex backade 0,1 procent till 25.371 och S&P 500 var ned lika mycket till 2.748. Nasdaqs kompositindex sjönk 0,2 procent till 7.154.

Detaljhandelsjätten Wal-Mart har bestämt sig för att höja ingångslönen för timanställda i USA till 11 dollar. Dessutom utökar bolaget föräldraledigheten och tillhandahåller en engångsbonus på upp till 1.000 dollar för vissa berättigade anställda.

"De kombinerade löne- och förmånsförändringarna kommer att gynna företagens över 1 miljoner timanställda", skriver Wal-Mart i en kommentar. Aktien var i förhandeln upp en halv procent.

Flygbolaget Delta Airlines gjorde ett bättre resultat än marknaden väntat sig under räkenskapsårets fjärde kvartal, med hjälp av välfyllda plan under helgerna. Bolaget förutspår också än bättre utveckling för det nu innevarande kvartalet, skriver Reuters. Aktien reagerade glatt på siffrorna och lyfte 3,5 procent inför öppning.

Xerox uppges föra samtal om en affär av "betydande" storlek med japanska Fujifilm, skriver Wall Street Journals nätupplaga med hänvisning till hemliga källor. Det ska dock inte handla om något totalt övertagande av Xerox, enligt tidningen. Xerox handlades 6,5 procent högre.

På råvarumarknaden rörde sig råoljepriset vidare uppåt på torsdagen och riktningen var densamma för de flesta basmetaller och ädelmetaller.

Den amerikanska tioårsräntan visade små rörelser och noterades på eftermiddagen svensk tid till 2,56 procent - upp 1 punkt.


Noteringar klockan 15.00
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,08%
Terminen för S&P 500 +0,11%
Terminen för Nasdaq 100 +0,11%
2-åriga USA-räntan 0,00% till 1,9725%
10-åriga USA-räntan +0,0056% till 2,5624%
Olja, US WTI +0,41% till 63:83 dollar/fat
Olja, Brent +0,06% till 69:26 dollar/fat
EUR/USD +0:0096 till 1:2043


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?