ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 26 MAJ Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börser: Amazon får apotek på fall

New York-börserna handlades i negativt territorium under stora delar av fredagen efter en jobbrapport som inte nådde upp till förväntningarna.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex och S&P 500 sjunkit 0,1 procent till 22.768 respektive 2.549. Nasdaqs kompositindex steg med 0,1 procent till 6.590.

Jobbrapporten för september visade att sysselsättningen utanför jordbrukssektorn sjönk med 33.000 personer i september, jämfört med förväntningar om en uppgång på 80.000.

Arbetslösheten sjönk till 4,2 procent i september, vilket var en större nedgång än väntat och de genomsnittliga timlönerna steg med 0,5 procent jämfört med väntade 0,3 procent. I årstakt steg lönerna med 2,9 procent jämfört med väntade 2,6 procent.

"Marknaden var löjligt överköpt, med ökningar för S&P åtta dagar i rad på torsdagen. Marknaden kunde ha backat även om vi inte hade ett negativt utfall i jobbrapporten", sade Michael Antonelli vid Robert W. Baird & Co till Marketwatch.

Bland sektorerna stod IT och sällanköpsvaror ut, med uppgångar på 0,3 och 0,2 procent respektive, i övrigt var det mest rött.

Sett till enskilda aktier backade Costco 6 procent. Nedgången kommer trots att bolaget på torsdagen presenterade kvartalssiffror som var bättre än väntat. Marknaden tittade i stället på en nedgång i medlemstalen och sjunkande marginaler.

Datacenter-operatören Switch debuterade på börsen på fredagen och steg 22,6 procent till 22:84 dollar, som högst handlades aktien i 24:90. Bolaget meddelade på torsdagskvällen ett introduktionspris, 17:00 dollar, som var högre än väntat och börsnoteringen är den tredje största i tekniksektorn i år.

Aktier i apotekskedjor som Walgreens, CVS Health och Rite Aid föll hårt på fredagen, alla ned omkring 5 procent, efter nyheten om att Amazon närmar sig ett beslut om huruvida man ska börja sälja receptbelagda läkemedel.

Enligt tv-kanalen CNBC, som tagit del av ett mejl från en källa med insyn i ärendet, ska näthandelsjätten fatta ett beslut innan Thanksgiving.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen steg 2 punkter till 2,37 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies