ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börser: Adobe steg på rapport

Den amerikanska aktiemarknaden bjöd inte på någon större dramatik på fredagen när samtliga index stängde kring nollan. Bland vinnarna fanns Adobe som steg 2,3 procent efter en stark rapport. 

Oro över handelssituationen mellan USA och Kina fortsatta att sätta sin prägel på den amerikanska aktiemarknaden under fredagen.  

Efter att ha inlett fredagen strax ovanför nollan föll S&P500 vid 18-snåret svensk tid tillbaka efter att Bloomberg, med hänvisning till källor, rapporterat att president Donald Trump bett sina medarbetare gå vidare med ytterligare importtullar på kinesiska varor till ett värde av 200 miljarder dollar. 

"Presidenten har haft ett par tweets som tyder på att han inte har bråttom att sluta ett avtal, men trots det så verkar det som förhandlingar ska återupptas. Frågan är om det leder till ytterligare förhandlingar eller inte", säger Quincy Krosby, marknadsstrateg på Prudential Financial, till Bloomberg. 

Marknaden tog dock tillbaka en del förlorad mark och S&P500 stängde strax ovanför nollan medan Nasdaqs kompositindex backade 0,05 procent. 

På bolagsnivå steg mjukvarubolaget Adobe med 2,3 procent i spåren av torsdagens rapport. Bolaget redovisade en vinst per aktie som överträffade analytikernas förväntningar vilket även bolagets prognos för det fjärde kvartalet gjorde. 

Teknikjätten Apple backade 1,1 procent medan e-handelsjätten Amazon föll 1 procent. Åt andra hållet gick elbilstillverkaren Tesla som steg 2 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies