1515
Annons

Neurovive avbryter utveckling av njurmedicin

NeuroVive avbryter utvecklingen av Ciclomulsion för akut njurskada.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultaten från en fas II-studie visar att patienter som behandlats med Ciclomulsion före öppen hjärtkirurgi inte hade någon fördel av behandlingen jämfört med placebo i att förebygga akut njurskada.

"Som en följd av detta kommer Neurovive inte att fortsätta utvecklingen av Ciclomulsion", skriver bolaget.

"Eftersom det övergripande målet för denna studie var att erbjuda en förebyggande behandlingsform för de patienter som riskerar att utveckla AKI var utfallet av studien en besvikelse", kommenterar studiens huvudprövare Henrik Bjursten.

Neurovive fortsätter att utveckla sina möjligheter inom mitokondriell medicin. Utvecklingsprogrammet för ciklosporin för behandling av traumatisk hjärnskada, fortgår.

Vidare fortsätter bolaget utvecklingen av sina unika icke-ciklosporinbaserade cyklofilin-hämmare för organskydd och andra icke-relaterade indikationer. Utöver dessa betydande möjligheter har NeuroVive flera tidiga projekt med andra, nya verkningsmekanismer inom mitokondriell medicin, skriver Neurovive.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?