Annons

Nettoförlusten steg för Azelio under första kvartalet

Energiföretaget Azelio redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2020 på -45,1 miljoner kronor (-28,2).

De totala intäkterna steg till 35,8 miljoner kronor (24,8, varav den allra största delen utgjorde så kallat aktiverat arbete för egen räkning. Nettoomsättningen blev 0,1 miljoner kronor (0,5) och avsåg främst minskad reservdelsförsäljning.

Kostnaderna under kvartalet uppgick till 80,8 miljoner kronor (52,9). Ökningen är till stor del hänförlig till ökade råvarukostnader och konsultkostnader, enligt bolaget.

”Effekterna av covid-19 på Azelio är hittills relativt små, men främst resebegränsningar innebär att arbetet i alla projekt inte kan bedrivas fullt i den takt eller från de platser som planerats”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Efter svenska myndigheters besked om att restriktioner kvarstår till minst 15 juni har Azelio anpassat sina projektplaner för att optimera resurser och förskjutit sin tidigare kommunicerade övergripande tidplan ett kvartal.

”Det innebär att företagets rörelsekapital beräknas vara tillräckligt fram till december 2020, och behovet av nästa finansiering skjuts framåt i enlighet med detta. Förskjutningen innebär att igångsatt kommersiell installation nu planeras till Q4 2020 och serieproduktion till Q3 2021”, skriver bolaget.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?