ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Netonnets vd: ”Kom i tid, ljug aldrig och parkera aldrig på kundparkeringen”

Om svårigheterna i att foga ihop två bolag och de värdefulla chefstipsen hon fått av Lars-Johan Jarnheimer. 

I lördagens avsnitt av podden Förnuft & Känsla summerar Susanne Holmström sitt första halvår som vd för elektronikförsäljaren Netonnet Group. 

Att hitta sin ledarstil kan vara klurigt. Särskilt om man är ung och ens första chefsjobb är som vd. Det vet Susanne Holmström, i dag vd på Netonnet group.

”I min första ledarroll klev jag in och försökte fylla tidigare vd:ars skor. Jag minns särskilt konstiga telefonmöten, där jag slog näven i bordet och svor lite, trots att jag aldrig gör det annars”, säger Susanne Holmström i Di:s ledarskapspodd Förnuft & Känsla. 

Men efter att ha hittat den ledarstil som passade henne gick det bättre och efter det gjorde hon snabb chefskarriär inom Kinnevik-ägda Tele2, där hon bland annat fick med sig värdefulla ledarråd från dåvarande vd:n Lars-Johan Jarnheimer. 

”Han sa 'kom i tid, ljug aldrig och parkera aldrig på kundparkeringen', men det han menade var att ledarskap inte är så svårt, utan det handlar om sunt förnuft.” 

Till Netonnet Group, som ägs av familjen Bengtsson, rekryterades hon i fjol. Men när hon först fick frågan om jobbet var hon lite tveksam. 

”När jag först blev kontaktad tänkte jag 'det går inte, det är ju inte i Stockholm'. Men sedan vände vi på det: kan det här vara en möjlighet att göra något med familjen?”

Flyttlaset till Göteborg gick i somras och hon tillträdde i oktober 2018. Sedan dess har hon hunnit praktisera i bolagets lagershop och, med en bakgrund som kundservicechef på Tele2, även själv hängt på sig headset och svarat på samtal, i syfte att lära känna bolaget bättre. 

De senaste åren har elektronikkedjorna Siba och Netonnet gått samma under det gemensamma Netonnet-varumärket. Hur färdigt var det arbetet när du tog över? 

”Det är ett tufft arbete att få ihop två bolag. På pappret är vi ganska klara, när det gäller legalt och att ha ett gemensamt it-system. Men vi har fortfarande en resa att göra för att få ut styrkorna i bolagen och forma ett nytt Netonnet.” 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies