1515

Netonnets vd: ”Kom i tid, ljug aldrig och parkera aldrig på kundparkeringen”

Om svårigheterna i att foga ihop två bolag och de värdefulla chefstipsen hon fått av Lars-Johan Jarnheimer. 

I lördagens avsnitt av podden Förnuft & Känsla summerar Susanne Holmström sitt första halvår som vd för elektronikförsäljaren Netonnet Group. 

Att hitta sin ledarstil kan vara klurigt. Särskilt om man är ung och ens första chefsjobb är som vd. Det vet Susanne Holmström, i dag vd på Netonnet group.

”I min första ledarroll klev jag in och försökte fylla tidigare vd:ars skor. Jag minns särskilt konstiga telefonmöten, där jag slog näven i bordet och svor lite, trots att jag aldrig gör det annars”, säger Susanne Holmström i Di:s ledarskapspodd Förnuft & Känsla. 

Men efter att ha hittat den ledarstil som passade henne gick det bättre och efter det gjorde hon snabb chefskarriär inom Kinnevik-ägda Tele2, där hon bland annat fick med sig värdefulla ledarråd från dåvarande vd:n Lars-Johan Jarnheimer. 

”Han sa 'kom i tid, ljug aldrig och parkera aldrig på kundparkeringen', men det han menade var att ledarskap inte är så svårt, utan det handlar om sunt förnuft.” 

Till Netonnet Group, som ägs av familjen Bengtsson, rekryterades hon i fjol. Men när hon först fick frågan om jobbet var hon lite tveksam. 

”När jag först blev kontaktad tänkte jag 'det går inte, det är ju inte i Stockholm'. Men sedan vände vi på det: kan det här vara en möjlighet att göra något med familjen?”

Flyttlaset till Göteborg gick i somras och hon tillträdde i oktober 2018. Sedan dess har hon hunnit praktisera i bolagets lagershop och, med en bakgrund som kundservicechef på Tele2, även själv hängt på sig headset och svarat på samtal, i syfte att lära känna bolaget bättre. 

De senaste åren har elektronikkedjorna Siba och Netonnet gått samma under det gemensamma Netonnet-varumärket. Hur färdigt var det arbetet när du tog över? 

”Det är ett tufft arbete att få ihop två bolag. På pappret är vi ganska klara, när det gäller legalt och att ha ett gemensamt it-system. Men vi har fortfarande en resa att göra för att få ut styrkorna i bolagen och forma ett nytt Netonnet.” 


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?