Annons

Netmore Group: Ebitda-resultatet blev -10,9 Mkr

First North-listade kommunikationsoperatören Netmore Group redovisar en nettoomsättning på 9,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (1,9). 

Bredbandsson, som köpts i år, konsolideras resultatmässigt från och med april och bidrog med cirka 5 miljoner kronor i nettoomsättning under kvartalet.

Ebitda-resultatet blev -10,9 miljoner kronor (-0,5) och resultat efter skatt -15,2 miljoner kronor (-3,5).  I andra kvartalet 2019 ingick ett par jämförelsestörande poster med en total positiv resultateffekt om cirka 4 miljoner kronor. 

”Vi ser att vissa kunder fortsatt haft stora utmaningar under kvartalet, medan andra accelererat och accelererar sin digitalisering. På Europamarknaden har vi fått erfara att vissa sälj- och go-to-market-aktiviteter samt enstaka kundprojekt skjutits något på framtiden. På hemmamarknaden noterar vi att de flesta pågående kundprojekt utvecklas i önskad takt, även om beslutstakten i vissa fall är något långsammare och att en del nya affärsbeslut skjuts framåt”, skriver avgående vd Erik Hallberg i rapporten.  

Under kvartalet togs flera initiativ för att motverka effekterna av den uppkomna situationen i spåren av pandemin, skriver Netmore. Utöver permittering av viss personal sänkte ledningen sina löner under tre månader från och med april.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?