1515

Netflix-succén beräknas ge 4100-procentig värdeökning

Squid Game kostade bara 21,4 miljoner dollar att producera, motsvarande ungefär 184 miljoner kronor. Nu beräknar Netflix att den har genererat ett värde på strax under 900 miljoner dollar, eller 7,7 miljarder kronor, åt streamingjätten. 

Squid Game har toppat Netflix listor på 90 marknader.
Squid Game har toppat Netflix listor på 90 marknader.

Netflix NFLX -0,27% Dagens utveckling koreanska serie Squid Game har på kort tid tagit tv-tittare jorden runt med storm. Serien handlar om en tävling där skuldsatta människor tävlar om pengar – med livet som insatts. Överlevnadsdramat har legat på streamingjättens topplista i 90 länder, och har nu setts av 130 miljoner människor.

Men det är inte bara i popularitet som Squid Game utmärker sig. Serien beräknas även ha haft en låg produktionskostnad. Framför allt när det ställs emot det värde den genererat för Netflix, som får sina intäkter från kundernas månadsabonnemang. 

Enligt siffror som Netflix har delat med Bloomberg så har Squid Game genererat ett värde på strax under 900 miljoner dollar. Det är ett mätvärde som Netflix använder för att utvärdera individuella shower. 

Hela showen har kostat44 21,4 miljoner dollar att producera, vilket motsvarar runt 2,4 miljoner dollar per avsnitt. Det är en betydligt lägre siffra än vad ett avsnitt av till exempel The Crown kostar att producera. 

Framgångarna med Squid Game är glada nyheter för Netflix-aktien, som stigit med runt 7 procent sedan serien släpptes i mitten på september. Det följer efter en tid då streamingjätten haft svårt att få nya kunder.

Netflix rapporterar sin tredje kvartalsrapport för året på tisdag. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?