Netflix drog tillbaka avsnitt efter klagomål från Saudiarabiens regering

Netflix har dragit tillbaka ett avsnitt av en satirserie efter klagomål från regeringen i Saudiarabien. Det rapporterar Financial Times.

Foto:Elise Amendola

I ett avsnitt av serien "Patriot Act" kritiserade komikern Hasan Minhaj relationen mellan USA och Saudiarabien samt kronprins Mohammed bin Salman, med anledning av mordet på den regimkritiske journalisten Jamal Khashoggi i oktober i fjol. 

"Det här skulle vara ett bra tillfälle att omvärdera vår relation till Saudiarabien, och jag menar det som muslim och amerikan", säger Hasan Minhaj bland annat i avsnittet.

Efter en begäran från den saudiska regeringens kommunikations- och IT-kommission om att dra tillbaka avsnittet stoppade Netflix visningen för sina kunder i Saudiarabien. Bolaget försvarade beslutet med att det stöder konstnärlig frihet i hela världen, men att man ändå tagit bort det aktuella avsnittet för att efterleva lokal lagstiftning.

Avsnittet kan fortfarande ses i övriga delar av världen, samt på Googleägda Youtube. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?