Annons

Net Trading Group emitterar aktier

Net Trading Groups styrelse har beslutat genomföra en riktad nyemission om 2 miljoner aktier till kursen 3,20 kronor, enligt ett pressmeddelande. Nyemissionen ger bolaget ett kapitaltillskott om 6,4 miljoner kronor.

Emissionen riktas till Orvelin Group AB som äger Sveriges största konfektyrkedja, där bland annat Gottebiten och Godisfabriken ingår, och som omsätter cirka 1,2 miljarder kronor.

Emissionen innebär en utspädningseffekt för existerande aktieägare med cirka 14 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

Styrelsen har även beslutat att vederlagsfritt emittera teckningsoptioner till Orvelin Group AB som ger Orvelin Group AB rätt att inom ett år från idag teckna 860 000 nya aktier till kursen 4,50 kronor per aktie. Detta ger en ytterligare utspädning på cirka 5,7 procent för aktieägarna.

"Vi är väldigt nöjda med att vi får in en så stark ägare och aktör inom konfektyr. Eftersom de är Sveriges största godiskedja så kommer vi att få stor nytta av vårt samarbete på alla fronter. Framförallt på inköpssidan där vi kommer kunna se stora marginalförbättringar tack vare deras nyckelroll på marknaden, men även på logistik- och kompetens-sidan. Orvelin Group vet precis vad norrmännen efterfrågar för produkter då 90 % av deras omsättning sker till norrmän genom gränshandeln", säger NTG:s vd Morten Hansson.

Emissionslikviden om 6,4 miljoner kronor ska användas till att öka tillväxttakten ytterligare genom intensifierade marknadssatsningar både i Norge och i Finland.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?