1515
Annons

Net Insight förbättrar resultatet

Net Insight, som levererar lösningar för medienät, redovisar ett resultat efter skatt för kvarvarande verksamhet på 7,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-0,1).

Nettoomsättningen uppgick till 94,1 miljoner kronor (88,3).

”Vi har under det andra kvartalet noterat en ökad investeringsvilja hos våra kunder även om en viss försiktighet kopplat till covid-19 finns kvar. Detta i kombination med våra initiativ avseende utveckling av vårt erbjudande samt förbättrad marknadsbearbetning har inneburit en intäktsökning i kvartalet”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Rörelseresultatet i kvartalet blev 8,6 miljoner kronor (-1,7). Exklusive valutakursdifferenser om 0,8 miljoner (-7,4) uppgick rörelseresultatet till 7,8 miljoner kronor (5,7).

Totalt kassaflöde för koncernen uppgick till 16,7 miljoner kronor (-10,3).

Lägre omsättning och resultat för Crown Energy

NGM-noterade Crown Energy redovisar en omsättning på 4,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (7).

Rörelseresultatet sjönk till -6,8 miljoner kronor (-1,3) för perioden. Nettoresultatet blev -43,7 miljoner kronor (-3,5).

Värdeförändringar avseende fastighetstillgångar uppgick under perioden till -28,8 miljoner kronor (-8,8).

”Vi går in i det sista kvartalet i år efter att ha slutfört en mycket betydande och omvälvande transaktion som har tagit en lång tid att förhandla fram, vilket slutade i ett bra resultat för Crown Energy och våra aktieägare. Vi har i oktober fått ett tillskott kontanter på 75 miljoner dollar, och kommer att ha säkrade inbetalningar om 105 miljoner dollar under de kommande fem åren, med möjlighet att få betydande ytterligare delbetalningar i förvärvsersättning till Bolaget och dessutom är Bolaget skuldfritt”, skriver vd Yoav Ben Eli som tillträtt posten så sent som i oktober. 

I rapporten noterar Crown Energy-chefen att han tänker styra och växa Crown in i en ny, socialt ansvarsfull riktning som också omfattar ett ansvarsfullt men bestämt utträde ur olje- och gasindustrin.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera