Annons

Neste räknar med fortsatt hög volatilitet efter corona

Det finländska energibolaget Neste räknar med en hög volatilitet på marknaderna för oljeprodukter, förnybara bränslen samt förnybara råvaror som en konsekvens av coronapandemin.

Det skriver bolaget i rapporten för det första kvartalet.

Försäljningsvolymen av förnybar diesel väntas fortsatt vara ”relativt stabil” under det andra kvartalet. Marknaden för oljeprodukter spås däremot möta en ”svår” minskning i efterfrågan på grund av pandemin. 

Capex spås nu sjunka från tidigare bedömning om 1,2 miljarder euro till ungefär 950 miljoner euro under 2020, exkluderat för eventuella företagsaffärer. 

Nestes verksamhet har hittills varit ganska uthållig mot pandemins påverkan på den globala ekonomin. Osäkerheten om ytterligare påverkan på den globala ekonomin kvarstår dock, kommenterar vd Peter Vanacker i rapporten.  


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?