1515
Annons

Neodynamics meddelar teckningskurs i emission

Neodynamics meddelar att teckningskursen i den riktade nyemission som aviserades på onsdagskvällen och som fastställts genom bookbuilding blev 3:71 kronor per aktie.

Nyemissionen kan tillföra bolaget cirka 90 MSEK före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom nyemissionen kan Cardeon Futuring Finance, med styrelseordförande Masoud Khayyami tillsammans med övriga i ledningsgruppen, bli en av de större ägargrupperingarna i Neodynamics. Även nederländska Nyenburgh Holding deltar i nyemissionen.

Nyemissionen kan innebära en utspädningseffekt om cirka 40,2 procent.

För att finansiera bolagets verksamhet till dess att emissionslikviden från nyemissionen tillfaller bolaget, har Neodynamics ingått ett låneavtal med Cardeon avseende ett brygglån på totalt 10 miljoner kronor. Lånet löper med en årlig ränta om 12 procent samt en uppläggningsavgift om 4 procent av det nominella lånebeloppet. Brygglånet, upplupen ränta och uppläggningsavgiften förfaller till betalning den 31 december 2020 om återbetalning inte dessförinnan skett. 

Emissionen är föremål för godkännande av en extrastämma.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?