1515
Annons

Nederländerna stoppar flyg från Spanien

Regeringen i Nederländerna har beslutat att stoppa samtliga passagerarflyg in i landet från Spanien. Stoppet gäller åtminstone till den 4 april och avsikten är att försöka få stopp på coronavirusets framfart.

Regeringen meddelar samtidigt att undantag kommer att göras för resor där nederländare ska flygas hem samt för medicinsk personal.

All trafik till flygplatserna i New York och Philadelphia stoppades av den amerikanska flygmyndigheten FAA under en period på lördagen. Orsaken var att en provanställd vid flygledningen i New York testat positivt för viruset.

Under den gångna veckan har FAA tvingats ställa in eller pausa upp till 2.000 flygningar på olika håll i USA på grund av coronaviruset.

Det statligt ägda flygbolaget Emirates airlines i Förenade arabemiraten, tillkännagav på lördagen att bolaget ställer in turer till ytterligare ett dussintal destinationer. Bolaget har sedan tidigare ställt in ett stort antal rutter på grund av coronaviruset, totalt 111 stycken, enligt Reuters.

I fredags rapporterade Förenade arabemiraten om landets två första dödsfall till följd av viruset.


Ökade intäkter för Realfiction och mindre förlust

Mixed reality-bolaget Realfiction hade intäkter på 3,2 miljoner kronor (1,7) och ett resultat om -0,1 miljoner kronor (-1,6) under det första kvartalet 2022.

Bruttomarginalen ökade till 64,7 procent (51,8).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,9 miljoner kronor (-2,8).

Echo, som är bolagets teknik inom hologram, närmar sig marknaden och säljaktiviteterna har tagit fart.

”Med lägre operativa kostnader jämfört med innan pandemin kommer vi att kunna nå breakeven vid betydligt lägre försäljningsvolymer”, skriver vd Clas Dyrholm i delårsrapporten.

Under kommande kvartal kommer bolaget intensifiera utvecklingen av lcd-versioner av Echo i samarbete med Amtran.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?