Annons

Nederländerna stoppar flyg från Spanien

Regeringen i Nederländerna har beslutat att stoppa samtliga passagerarflyg in i landet från Spanien. Stoppet gäller åtminstone till den 4 april och avsikten är att försöka få stopp på coronavirusets framfart.

Regeringen meddelar samtidigt att undantag kommer att göras för resor där nederländare ska flygas hem samt för medicinsk personal.

All trafik till flygplatserna i New York och Philadelphia stoppades av den amerikanska flygmyndigheten FAA under en period på lördagen. Orsaken var att en provanställd vid flygledningen i New York testat positivt för viruset.

Under den gångna veckan har FAA tvingats ställa in eller pausa upp till 2.000 flygningar på olika håll i USA på grund av coronaviruset.

Det statligt ägda flygbolaget Emirates airlines i Förenade arabemiraten, tillkännagav på lördagen att bolaget ställer in turer till ytterligare ett dussintal destinationer. Bolaget har sedan tidigare ställt in ett stort antal rutter på grund av coronaviruset, totalt 111 stycken, enligt Reuters.

I fredags rapporterade Förenade arabemiraten om landets två första dödsfall till följd av viruset.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?