Annons

Nedåt på USA-börserna – ”Tesladödare” rusade på rapport

Årets näst sista handelsdag i USA visade på en inbromsning av den senaste tidens börsrally. S&P 500 stängde ned 0,6 procent. Teslas konkurrent Nio rusade 56 procent. 

Årets näst sista amerikanska börsdag slutade i moll. Det efter att USA-börserna gått starkt till följd av ökad optimism om en lösning på handelskriget mellan USA och Kina. Dow Jones och S&P 500 stängde i fredags på rekordnivåer. Men under måndagen tappade samtliga huvudindex i USA. 

S&P 500 stängde ned 0,6 procent, Dow Jones ned 0,6 procent och Nasdaq Composite stängde ned 0,7 procent. 

Elbilstillverkaren Tesla hade en tung dag, och öppnade rejält ned för att sedan återhämta sig något och landa på minus 3,6 procent. Det efter att analytiker pekat mot att bolaget kan ha levererat färre bilar än förväntat under 2019. 

Samtidigt rusade Telas utmanare Nio med 56 procent, efter att bolaget offentliggjort sin kvartalsrapport för Q3, som visar att bolagets förluster minskar i snabb takt. 

Även Facebook handlades ned, och stängde på minus 1,8 procent. Bolaget fick skarp kritik från Salesforce grundare Marc Benioff i en intervju under söndagen där han även uppmanande till regleringar av sociala medier.  

Börserna i USA kommer, till skillnad från i Sverige, även att vara öppna under tisdagen. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?