Annons

NCC strax under förväntan

Bygg- och fastighetsbolaget NCC:s rörelseresultat blev 390 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Väntat var 399 miljoner kronor, enligt SME Direkt. Vd Peter Wågström spår en prisnedgång i bostadsmarknaden.

"Vi spår en sättning i marknaden, och när den väl går ner så kommer den att göra det mer än vad man tror att den ska göra", säger han i Di TV.

 

 

NCC NCC B +0,33% Dagens utveckling har sedan tidigare vinstvarnat och angivit att rörelseresultatet legat runt 400 miljoner kronor.

Nettoomsättningen blev 13.102 miljoner kronor, mot förväntade 13.313 miljoner, och orderingången var 12.782 miljoner kronor. Snittprognosen låg där på 12.403 miljoner kronor.

NCC:s redovisning och SME Direkts insamling av prognoser är i enlighet med redovisningsprincipen Ifric 15.

Vd Peter Wågström spår nu att priserna på bostadsmarknaden kommer att falla.

”Jag har sagt det tidigare att jag tror på en sättning. Det kommer ett stort utbud den närmaste tiden 2018 och 2019, och det är väldigt mycket i samma prissegment”, säger han i Di TV och fortsätter:

”När marknaden väl går ner kommer den att göra det mer än vad man kan tro”.

Hur mycket kommer den att gå ner?

”Mer än fem procent, i alla fall om man pratar Stockholmsmarknaden”.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera