1515
Annons

NCC presenterar nya finansiella mål för 2023

NCC inför ett nytt mål som är satt till att 2023 ha en vinst per aktie om 16 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande inför onsdagens kapitalmarknadsmöte. 

Foto:Pontus Lundahl/TT, Pontus Lundahl/TT

Målet för en nettoskuld under 2,5 gånger ebitda ligger fast. Det gör även utdelningspolicyn. 

”Vi har uppdaterat vår strategiska inriktning för att förstärka NCC NCC B +4,52% Dagens utveckling :s position som ett ledande kunskapsbaserat byggföretag som hjälper sina kunder genom komplexa processer och levererar hållbara resultat. Vi väljer nu att fokusera på ett fåtal mål för att förstärka och accelerera den utvecklingen”, säger vd Tomas Carlsson.

NCC tar därmed bort målet för avkastning på eget kapital och målet för rörelsemarginal på koncernnivå. De ersätts av specifik uppföljning och relevanta mål för varje affärsområde, heter det i pressmeddelandet.

”Vi vill sätta fokus på att som koncern kunna växa lönsamt. Avkastning på sysselsatt kapital kommer att vara det prioriterade målet för de affärsområden som binder mycket kapital, det vill säga Property Development och Industry”, säger Tomas Carlsson.

Förra året levererade NCC en vinst på 8,09 kronor per aktie.

Medclair förbättrar resultatet – men kassaflödet sämre

Medclair Invest, vars aktie handlas på NGM, rapporterar en orderingång på 14,7 miljoner kronor för det andra kvartalet (1,9). 

Nettoomsättningen uppgick till 4,7 miljoner kronor (2,6) och resultatet efter skatt landade på -2,5 miljoner kronor (-4,5). 

”Intäkter och resultatet för kvartalet påverkas av det faktum att framför allt Medclairs leveranser av beställda varor ligger i 3:e resp 4:e kvartalet”, skriver vd Mikael König i rapporten. 

Kvartalets kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -5,2 miljoner kronor (1,1). 

”Det negativa kassaflödet för andra kvartalet är hänförligt till att Medclair byggt upp ett lager för att säkerställa leveranskapacitet under 2022”, förklarar vd. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera