Annons

NCC köper danskt entreprenadföretag

Byggkoncernen NCC förvärvar det danska entreprenadföretaget Jakobsen & Blindkilde.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget som köps har 75 anställda och en omsättning på cirka 460 miljoner svenska kronor. Genom förvärvet får NCC NCC B +0,18% Dagens utveckling ett betydligt starkare fotfäste främst på Jylland, men även i resten av Danmark. I och med affären växer NCC:s verksamhet på Jylland att växa med ungefär en tredjedel. NCC omsatte drygt 7 miljarder svenska kronor i Danmark under 2016.

NCC påpekar att båda företagen genom en affär får "en stärkt position på en marknad med ökande konkurrens både från nya danska aktörer och utländska entreprenadföretag".

Övertagandet väntas ske den 1 april 2018 förutsatt godkännande av konkurrensmyndigheter. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?