ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

NCC investerar 2,5 miljarder i Brommafastighet

NCC köper en fastighet av ICA Fastigheter med cirka 50.000 kvadratmeter byggrätt för kontor, handel och hotell. NCC har också tecknat 15-åriga hyresavtal om cirka 20.000 kvadratmeter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheten ligger intill handelsplatsen Bromma Blocks.

NCC:s projekt omfattar cirka 50.000 kvadratmeter fördelat på kontor, butiker och hotell med direkt anslutning till kommande tvärbanestation. NCC har tecknat hyresavtal om cirka 20.000 kvadratmeter för en Maxi ICA Stormarknad och ett Biz Apartment lägenhetshotell med cirka 175 hotellägenheter.

Den totala investeringen för NCC beräknas uppgå till cirka 2,5 miljarder kronor.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och affären är villkorad av bygglov. Byggstart beräknas ske under fjärde kvartalet 2018 och entreprenaden orderregistreras i affärsområdet NCC Building Sweden. Projektet färdigställs i etapper där Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat beräknas öppna första kvartalet 2021. Hela projektet beräknas vara färdigställt i fjärde kvartalet 2021. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer