1515
Annons

NCC-chefen om uppdelning av byggverksamheten

NCC delar upp sitt största affärsområde i en nordisk och en svensk del. "De olika länderna har olika utmaningar", säger vd Tomas Carlsson till DiTV.

NCC NCC B +2,48% Dagens utveckling meddelar på onsdagen en uppdelning av bolagets största affärsområde NCC Building i två: Building Sweden och Building Nordics. 

Sverigeverksamheten stod vid utgången av 2017 för knappt 60 procent av omsättningen i NCC Building eller cirka 14 miljarder kronor.

"De olika länderna har olika utmaningar", säger vd Tomas Carlsson i DiTV.

NCC i Norge har återkommande rapporterat motgångar och förseningar. Sverigeverksamheten går desto bättre.

"Sverige går ganska bra. Vi kan växa ännu mer och vi kan ta marknadsandelar. Vi har varit framgångsrika med sjukhus och skolor exempelvis. Det ska vi fortsätta med."

Den nya organisationen träder i kraft den 1 oktober. Henrik Landelius, idag Sverigechef NCC Building, affärsområdeschef för Building Sweden. Klaus Kaae, idag affärsområdeschef för NCC Building blir affärsområdeschef för Building Nordics.

Cyberattack mot Naturvårdsverket – alla system nere

Alla Naturvårdsverkets it-system ligger nere efter ett dataintrång.

Foto:HENRIK MONTGOMERY / TT

Såväl interna system som kundtjänsten påverkas av dataintrånget. Mejl och andra tjänster går inte att använda.

”Just nu går det inte att kontakta Naturvårdsverket via kundtjänst, e-post eller e-tjänster”, skriver Naturvårdsverket på sin hemsida.

Det är oklart hur lång tid it-systemen kommer ligga nere, enligt myndigheten, som skriver att det finns en risk att det kommer att pågå under hela torsdagen.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter upptäcktes dataintrånget i onsdags kväll och flera system stängdes då ned för att begränsa skadorna.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera