Nätmäklarens vd vald till framtidens kvinnliga ledare

Therese Lundstedt, vd för Aktieinvest, utsågs på onsdagskvällen till Framtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna.

"Jag älskar att tävla och vinna, så jag älskar det här", säger hon.

Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.
Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.Bild:Jack Mikrut

Therese Lundstedt ser utmärkelsen som en bekräftelse på att hon har gjort ett bra jobb.

"Det visar även att mitt lag på Aktieinvest har gjort ett bra jobb och att vi syns mer och har lyckats förändra oss."

2015 tillträdde Therese Lundstedt som vd för nätmäklaren Aktieinvest, som ägs av Aktiespararna, och fick då ett tydligt mandat att både modernisera och digitalisera.
Sedan dess har nya sparprodukter lanserats och en digitaliserad försäljningsavdelning sjösatts.

Hur har du gjort för att få med dig organisationen på förändringarna?
"Vi har jobbat väldigt mycket internt för att utbilda medarbetarna. Det handlar väldigt mycket om att hela tiden göra något bättre i dag än i går, mot en riktning som man har bestämt."

Mycket har enligt Therese Lundstedt handlat om att bryta ned allt i tydliga bitar.
Juryns skriver i sin motivering bland annat att Therese Lundstedt genom sitt inkluderande ledarskap lyckats vända förlustaffär till vinst.

"I en konservativ bransch där det föds nya gubbar varje dag, där konkurrensen är knivskarp och konventionerna starka sticker hon ut både som kvinna och som ung. Trots det har hon skapat sig mandat att driva ett omfattande förändringsarbete hos ägarna såväl som hos medarbetarna", fortsätter motiveringen.

"Drivkraften är en genuin vilja att göra ett bra jobb. Enkelt, men kraftfullt. Den kraften får hennes medarbetare att gå till jobbet på Aktieinvest med glädje och den gör henne också till nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2017", står det också.

Är det något speciellt som du har fastnat för i motiveringen?
"Att medarbetarna går till jobbet med glädje. Det gör mig glad."

Behövs det fortfarande speciella pris för kvinnliga ledare?
"Det där kan man diskutera. Samtidigt märker jag när jag är ute och föreläser för studenter att det finns ett sug efter kvinnliga förebilder."

Telia Sveriges vd Helene Barnekow, Collectors grundare Lena Apler och styrelseproffset Charlotte Strömberg är några ledare hon själv sneglar på.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från KIAAnnons

Premiär för laddbar SUV med sju sittplatser och fyrhjulsdrift

Den laddbara suven Kia Sorento Plug-In Hybrid har nu premiär i Sverige.

Några av nyheterna: En elektrisk räckvidd på upp till 57 kilometer, sju sittplatser – och ett bagageutrymme på nästan två kubikmeter. 

Helt nya Kia Sorento – här är vad du vill veta om den 

Kia har tagit en stark position på marknaden för laddbara bilar. Över hälften – 61 procent – av de bilar som Kia sålde förra året var laddbara, alltså laddhybrider eller rena elbilar. Och redan i år räknar biltillverkaren att den siffran ska bli 80 procent.

– Om man vill bidra med verklig nytta måste man våga tänka nytt. Vi vill att många – inte bara några få – ska ha möjlighet att ställa om till laddbara bilar. Kia har ambitionen att leda omställningen till en mer hållbar mobilitet, säger Jonas Nilsson, marknadschef Kia. 

Fyrhjulsdrift och automatlåda

Nu kompletterar biltillverkaren sitt laddbara utbud med ännu en viktig modell – den sjusitsiga suven Kia Sorento Plug-In Hybrid. Den laddbara bilen kombinerar en turboladdad bensinmotor på 1,6 liter och 180 hästkrafter med ett batteri på 13,8 kWh och en elmotor på 91 hästkrafter. Tillsammans ger det en systemeffekt på 265 hästkrafter och 350 newtonmeter. 

Drivningen sker på alla fyra hjulen genom en sexväxlad automatlåda som tillåter att både bensin- och elmotor ger full effekt samtidigt. För första gången använder sig Kia av ett oberoende kylningssystem för batteripaketet i en laddhybrid för optimal kapacitet.

Sju sittplatser och stort bagageutrymme

Kia Sorento Plug-In Hybrid byggs på en ny suv-plattform där batteriet har placerats under golvet till passagerarutrymmet. Det har skapat förutsättningar för en rymlig kupé med sju sittplatser – och ett av klassens största bagageutrymmen. Med den bakre sätesraden nedfälld finns här plats med upp till 809 liter last. Fäller man även mittenraden rymmer Kia Sorento Plug-In Hybrid 1 988 liter. 

Nya Kia Sorento Plug-In Hybrid har en högre teknisk standardutrustningsnivå än sina föregångare. Bland annat ingår dubbla digitala skärmar med funktioner och tjänster som är kopplade till telematiksystemet UVO Connect. Ett antal förarassistanssystem, som till exempel Blind-Spot View Monitor (standard från utrustningsnivån Advance Plus) som visar rörlig bild av det som döljer sig i dödavinkeln på displayen framför föraren är en annan nyhet.

Kamera och radar

Genom att använda både kamera och radar kan nya Sorento Plug-In Hybrid fånga upp och analysera information om andra bilar, fotgängare eller cyklister som korsar vägen för att undvika eventuella kollisioner. Systemet, som kallas FCA, kan också förhindra kollisioner med fordon när man svänger vänster vid en korsning. Om FCA upptäcker en potentiell fara visas en varningssignal i instrumentklustret och maximal bromseffekt appliceras.

Precis som alla andra modeller från Kia har Sorento Plug-In Hybrid sju års nybilsgaranti direkt från fabrik. Garantin gäller även EV-batterierna. I Sverige lanseras Kia Sorento Plug-In Hybrid i tre utrustningsnivåer; Action, Advance och Advance Plus. 

Helt nya Kia Sorento Plug-In Hybrid – här finns allt du behöver veta om den 

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?