Annons

Nätmäklarens vd vald till framtidens kvinnliga ledare

Therese Lundstedt, vd för Aktieinvest, utsågs på onsdagskvällen till Framtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna.

"Jag älskar att tävla och vinna, så jag älskar det här", säger hon.

Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.
Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.Bild:Jack Mikrut

Therese Lundstedt ser utmärkelsen som en bekräftelse på att hon har gjort ett bra jobb.

"Det visar även att mitt lag på Aktieinvest har gjort ett bra jobb och att vi syns mer och har lyckats förändra oss."

2015 tillträdde Therese Lundstedt som vd för nätmäklaren Aktieinvest, som ägs av Aktiespararna, och fick då ett tydligt mandat att både modernisera och digitalisera.
Sedan dess har nya sparprodukter lanserats och en digitaliserad försäljningsavdelning sjösatts.

Hur har du gjort för att få med dig organisationen på förändringarna?
"Vi har jobbat väldigt mycket internt för att utbilda medarbetarna. Det handlar väldigt mycket om att hela tiden göra något bättre i dag än i går, mot en riktning som man har bestämt."

Mycket har enligt Therese Lundstedt handlat om att bryta ned allt i tydliga bitar.
Juryns skriver i sin motivering bland annat att Therese Lundstedt genom sitt inkluderande ledarskap lyckats vända förlustaffär till vinst.

"I en konservativ bransch där det föds nya gubbar varje dag, där konkurrensen är knivskarp och konventionerna starka sticker hon ut både som kvinna och som ung. Trots det har hon skapat sig mandat att driva ett omfattande förändringsarbete hos ägarna såväl som hos medarbetarna", fortsätter motiveringen.

"Drivkraften är en genuin vilja att göra ett bra jobb. Enkelt, men kraftfullt. Den kraften får hennes medarbetare att gå till jobbet på Aktieinvest med glädje och den gör henne också till nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2017", står det också.

Är det något speciellt som du har fastnat för i motiveringen?
"Att medarbetarna går till jobbet med glädje. Det gör mig glad."

Behövs det fortfarande speciella pris för kvinnliga ledare?
"Det där kan man diskutera. Samtidigt märker jag när jag är ute och föreläser för studenter att det finns ett sug efter kvinnliga förebilder."

Telia Sveriges vd Helene Barnekow, Collectors grundare Lena Apler och styrelseproffset Charlotte Strömberg är några ledare hon själv sneglar på.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?