1515
Annons

Nätmäklarens vd vald till framtidens kvinnliga ledare

Therese Lundstedt, vd för Aktieinvest, utsågs på onsdagskvällen till Framtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna.

"Jag älskar att tävla och vinna, så jag älskar det här", säger hon.

Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.
Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.Bild:Jack Mikrut

Therese Lundstedt ser utmärkelsen som en bekräftelse på att hon har gjort ett bra jobb.

"Det visar även att mitt lag på Aktieinvest har gjort ett bra jobb och att vi syns mer och har lyckats förändra oss."

2015 tillträdde Therese Lundstedt som vd för nätmäklaren Aktieinvest, som ägs av Aktiespararna, och fick då ett tydligt mandat att både modernisera och digitalisera.
Sedan dess har nya sparprodukter lanserats och en digitaliserad försäljningsavdelning sjösatts.

Hur har du gjort för att få med dig organisationen på förändringarna?
"Vi har jobbat väldigt mycket internt för att utbilda medarbetarna. Det handlar väldigt mycket om att hela tiden göra något bättre i dag än i går, mot en riktning som man har bestämt."

Mycket har enligt Therese Lundstedt handlat om att bryta ned allt i tydliga bitar.
Juryns skriver i sin motivering bland annat att Therese Lundstedt genom sitt inkluderande ledarskap lyckats vända förlustaffär till vinst.

"I en konservativ bransch där det föds nya gubbar varje dag, där konkurrensen är knivskarp och konventionerna starka sticker hon ut både som kvinna och som ung. Trots det har hon skapat sig mandat att driva ett omfattande förändringsarbete hos ägarna såväl som hos medarbetarna", fortsätter motiveringen.

"Drivkraften är en genuin vilja att göra ett bra jobb. Enkelt, men kraftfullt. Den kraften får hennes medarbetare att gå till jobbet på Aktieinvest med glädje och den gör henne också till nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2017", står det också.

Är det något speciellt som du har fastnat för i motiveringen?
"Att medarbetarna går till jobbet med glädje. Det gör mig glad."

Behövs det fortfarande speciella pris för kvinnliga ledare?
"Det där kan man diskutera. Samtidigt märker jag när jag är ute och föreläser för studenter att det finns ett sug efter kvinnliga förebilder."

Telia Sveriges vd Helene Barnekow, Collectors grundare Lena Apler och styrelseproffset Charlotte Strömberg är några ledare hon själv sneglar på.


Innehåll från QuenticAnnons

Holistiskt arbete med EHSQ & ESG ökar både wellness och affärsvärdet

Arbetet med EHSQ & ESG sker förvånansvärt ofta både manuellt och i silos. Om processerna istället kopplas samman och insikterna medvetandegörs så uppstår praktiska och affärsmässiga fördelar.

– Upplyst ledarskap möjliggör uppföljning av viktiga nyckeltal och att i tid agera på avvikelser som driver en kontinuerlig förändring. Quentic jobbar dedikerat och målmedvetet med Insight-2-Action, säger Eli Wald, Sales Manager på Quentic.

EHSQ - Environmental, Health & Safety, and Quality och ESG - Environmental, Social and Governance - blir allt viktigare för marknaden, påskyndat av ökade legala krav, nya regelverk från myndigheter och en rad av globala aktörer. Även EU:s taxonomi för investerare är en drivande faktor, liksom nya krav på rapportering och relaterade åtgärder. Konsolidering för årsredovisningen är essentiell.

– Bolag som långsiktigt arbetar med ett hållbart synsätt och bygger en genomgående systematisk säkerhetskultur och genuint intresserar sig för sina anställda, sina kunder och omvärldens wellness, ser ett ökat substansvärde liksom möjligheten att bibehålla relevansen över tid, säger Eli Wald.

Quentic medverkar till nya insikter

Quentics molnlösning ger en fullständig och samlad överblick över alla relaterade arbetsområden, utvärderar verksamhetens aktiviteter ur olika perspektiv, upptäcker samband och nya möjligheter och driver en positiv förändring.

Quentic kopplar samman funktioner för ämnesområden som Arbetsmiljö & Säkerhet, Kemikalier, Lagar & Regler med flera. Integration med HR, ERP och 3:e part tillhör kärnkonceptet för en holistisk lösning.

– Med en integrerad lösning mäter man och knyter samman alla viktiga processer och komponenter och tilldelar ett tydligt ägarskap, vilket är grunden för all Change Management-filosofi, säger Eli Wald och avslutar:

– Kommuniceras insikterna transparent till företagets ekosystem så föder man en positiv förändringsspiral genom hela värdekedjan. KPI-driven business möjliggör pro-aktivitet. Marknaden växer och bolag kan fortsätta vara lönsamma, kompatibla och relevanta. 

Om Quentic

• Branschledande global SaaS aktör för alla branscher

• Ledningssystem för bl.a. ISO 9001/14001/45001/50001 

• GDPR och ISO 27001 certifierad

Läs mer på: www.quentic.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Quentic och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?