Annons

"Nästa generations ledare" utses i Singapore

Singapores premiärminister Lee Hsien Loong kommer att ombilda regeringen inom de närmaste månaderna för att ge mer ansvar till nästa generations ledare, skriver han på Facebook.

Lee uppgav förra året att han kommer att träda tillbaka under de kommande åren, och landet måste hålla allmänna val senast i inledningen av 2021. Lee har sagt att hans efterträdare sannolikt kommer att vara någon i regeringen.

"Jag kommer att ombilda kabinettet efter parlamentets ledighet, för att ge yngre medlemmar mer framträdande roller och ansvar. På så sätt kommer min efterträdare att stödjas av ett starkare och mer erfaret lag, med avsikt att leda Singapore till en bättre och ljusare framtid", skriver han på Facebook.

Parlamentet öppnar igen i maj. I landet är makten koncentrerad till ett parti, PAP, som har styrt landet sedan 1950-talet, enligt Landguiden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?