Nästa generation Iphone har OLED-skärm

Japanska elektroniktillverkaren Sharp, som levererar skärmar till Apples Iphones, har bekräftat att nästa generation mobiltelefoner från Apple kommer ha avancerade OLED-skärmar, rapporterar Nikkei Asian Review.

Det var Sharp-chefen Tai Jeng-wu som under ett anförande för studenter vid Tatung University i Taiwan bekräftade att Apple arbetar med byta ut de nuvarande skärmarna till OLED nästa år när Iphone har tioårsjubileum.

Tai specificerade dock inte när Apple kommer genomföra bytet, men meddelade att Sharp förbereder sig för att utöka produktionen av den nya skärmtypen.

OLED-skärmarna ger en starkare färgkontrast och kan formas annorlunda. Samsung har använt den nya generationen skärmar i premiumtelefonerna S7 Edge och Note 7.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?