ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nasdaq lägger bud på Cinnober

Nasdaq har lagt ett bud på Cinnober om 75 kronor per aktie. Styrelsen rekommenderar att budet accepteras.

Nasdaq har lagt ett kontanterbjudande om 75 kronor per aktie på Cinnober som utvecklar systemlösningar och tjänster för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster. Nasdaq erbjuder 85 kronor per teckningsoption för den serie som Cinnober emitterat.

Budet innebär att Cinnober värderas till drygt 1,7 miljarder kronor.

Styrelsen för bolaget rekommenderar ägarna att acceptera budet. 

"Med Nasdaq som ny ägare kan bolaget dra nytta av ett välrenommerat namn med en stark finansiell ställning vilket på ett kort och medellångt perspektiv kommer kunna accelerera bolagets strategi att fokusera på nuvarande affärsområden och att återvända till lönsamhet", skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Styrelseordföranden Nils-Robert Persson och grundaren Peter Lenti, som tillsammans kontrollerar 18,3 procent av aktierna, har meddelat att de kommer att acceptera erbjudandet.

Aktien stängde på 61,5 kronor på onsdagen. Budet innebär alltså en premie på knappt 22 procent. Aktien har backat 28,7 procent sedan årsskiftet.

"Detta förvärv kommer att förstärka vår förmåga att tjäna aktörerna på kapitalmarknaden över hela världen och kommer at accelererar vår förmåga att expandera in i nya tillväxtsegment", skriver Adena Friedman, koncernchef och vd för Nasdaq, i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer