ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Näringslivstopparna som prisas av kungen

Det är dags för utdelningen av H.M. Konungens medalj och bland mottagarna syns flera framstående namn inom näringslivet. Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt är en av de som får åka till slottet den 7 februari.

H.M. Konungens medalj instiftades i början av 1800-talet och är kungens sätt att uppmärksamma de som på olika vis gör insatser för Sverige.

”Det är det finaste Sverige kan ge till sina medborgare i dagsläget”, säger kungaexperten Roger Lundgren, chefredaktör på Kungliga Magasinet till Expressen.

Den 7 februari är det dags för medaljutdelningen på Slottet och i vanliga ordning är det en lång lista av namn som kung Carl Gustaf har beslutat att tilldela medalj.

Från näringslivet syns bland andra lastbilskoncernen Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt som kommer att tilldelas medalj i den 12:e storleken i Serafimerordens band för sina framstående insatser inom svenskt näringsliv.

Bland medaljmottagarna finns även byggmästare Sven-Harry Karlsson och kapitalförvaltaren Hans Mertzig som kommer att prisas med H.M. Konungens medalj i 12:e storleken i högblått band. Sven- Harry Karlsson prisas för sina insatser för svenskt kulturliv medan Hans Mertzig uppskattas för sina insatser som ekonom och kapitalförvaltare. Även ÅF:s tidigare vd Jonas Wiström tilldelas medaljen för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv.

Kung Carl Gustaf vill även prisa Ica-handlaren Jonas Berg från Södertälje med medaljen i 5:e storleken i högblått band för förtjänstfulla insatser inom svenskt samhälls- och näringsliv. Jonas Berg, som har sysselsatt många nyanlända flyktingar i sin butik, har tidigare utsetts till årets europé 2016 för sina insatser för mångfald och tolerans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer