Hoppa till innehållet

Annons

Näringslivets mäktigaste kvinnor i Di:s nya podd

På fredagen lanserar Dagens industri den nya podden Di Jämställt Näringsliv. I den kommer lyssnaren att möta kvinnorna som nått toppen och personerna som verkar för ett mer balanserat näringsliv.

Foto:Josefine Stenersen

 

Lyssna på podden

Äldre avsnitt av den här podden hittar du genom att gå till vår samlingssida.

Samlingssida för poddar

Jämställdhet i näringslivet har varit ett hett debattämne de senaste åren. I en ny podd vill Di lyfta personerna som går från ord till handling, och som på olika sätt bidrar till ett näringsliv i balans. 

”Som lyssnare kommer du att få möta några av näringslivets mäktigaste kvinnor som generöst bjuder på inspirerande berättelse ur karriären, men också andra personer som på olika sätt bidrar till att näringslivet blir mer inkluderande”, säger Felicia Fazzi, som är programledare för podden Di Jämställt Näringsliv, med premiär fredag den 15 maj. 

Utöver podden jobbar Felicia Fazzi också med utmärkelsen Näringslivets Mäktigaste Kvinna och den årliga listan över 125 kvinnor som nått näringslivets absoluta toppskikt. Utmärkelsen startades av Veckans Affärer, men drivs sedan i år av Dagens industri. 

”Vi har fått äran att förvalta arvet från VA Kvinna och tack vare listan och podden har vi nu möjlighet att bredda och fördjupa bevakningen av jämställdhetsfrågor på Di”, säger Björn Rundström, tv- och audiochef på Dagens industri och fortsätter: 

”Med podden hoppas vi att fler får upp ögonen för jämställdhetsfrågan, och att lyssnarna inspireras till att göra skillnad där de kan.”

Förutom inspiration ska lyssnaren också få med sig konkreta råd och exempel på hur personerna som intervjuas gör för att bidra till mer jämställdhet på arbetsplatser och i de bolag där de verkar. 

”Forskning visar att företag som är bra på jämställdhet och mångfald presterar bättre än andra bolag. Att då få möta förebilder, höra vad de anser krävs för att skapa förändring och hur de själva agerar för att bidra till ett mer balanserat näringsliv, är värdefullt för alla som vill skapa högpresterande företag och organisationer”, säger Felicia Fazzi. 

Innehåll från BDOAnnons

Revisionsbyråerna viktiga i tider av kris − BDO avslöjar hemligheten

Malin Nilsson, vd på BDO.
Malin Nilsson, vd på BDO.

När Svenskt Kvalitetsindex (SKI) summerar årets mätning av kundnöjdhet kan de konstatera att revisionsbranschen hanterat det senaste året som präglats av ekonomisk oro, inflation och allmän osäkerhet mycket bra. Bäst ut kommer åter igen BDO. För elfte året i rad har BDO branschens nöjdaste kunder och ökar från indexet 77 till hela 83,7.

Avståndet till BDO:s topplacering stiger men samtliga aktörer får förbättrade omdömen av sina kunder. Det gäller inte bara kring hur nöjda kunderna är utan förbättringar syns på flera parametrar.

Malin Nilsson, vd på BDO, är glad och stolt över att ha tagit emot beskedet om att BDO är branschbäst på kundnöjdhet.

– Vi är väl insatta i de utmaningar våra kunder står inför och genom att svara på kritiska affärsbehov med gedigen kompetens och en stark personlig relation tror jag vi lyckas överträffa vad våra kunder förväntar sig, säger hon. 

Det verkar som om pandemin och den nuvarande ekonomiska turbulensen har gjort att man kommit närmare sina kunder på flera plan. Att byråerna visar en lyhördhet och erbjuder tjänster som kunderna faktiskt efterfrågar och som sedan följs upp av en stark personlig relation. Dessa slutsatser drar SKI efter att ha analyserat årets resultat.

För elfte året i rad kommer BDO bäst ut i revisionsbolagens kundnöjdhetsmätning.  

– Jag är oerhört stolt över vad vi åstadkommer inom BDO och SKI:s mätningar är ett kvitto på att vi lyckas. Vi satsar mycket på att utveckla våra medarbetare, investera i digitalisering och vidareutveckla vår kultur och det ger resultat. I slutändan handlar det om vad våra medarbetare levererar varje dag i form av kompetens och närhet till kunden. Det ger en hög kvalitet och skapar ett förtroende för oss som leverantör, både från våra kunder och övriga intressenter. 

I många branscher där SKI mäter relationen till företagskunder så är just den personliga nyckeln till hög kundnöjdhet. Det är något som utmanats de senaste åren med en ökad digitalisering i flera delar av samhället och hur vi idag skapar goda kundupplevelser. 

– Vi ska självklart dra nytta av de möjligheter som den digitala utvecklingen skapar och i alla kontaktytor prioritera upplevelsen av våra tjänster. Personligt, enkelt och hållbart hela vägen är nyckeln, säger Malin Nilsson. 

SKI mäter hur nöjda köpare av revisionstjänster är med svenska revisionsbyråer. Revisionsbranschen har en hög kundnöjdhet jämfört med många andra branscher. Branschsnittet fortsätter att öka i årets mätning med hela 3,4 enheter och går från 72,4 till 75,8.

BDO:s vd Malin Nilsson avslöjar framgångsreceptet bakom nöjda kunder i över ett decennium. 

Isabelle Nagy är analytiker på Svenskt Kvalitetsindex.

– Förståelse för kundens bransch och utmaningar har förstärkts. Genom att vara insatta i branschtrender och utmaningar kan revisionsbolagen bättre hjälpa kunden att möta sina specifika behov och mål. BDO:s höga kundnöjdhet är ingen slump utan ett resultat av att man som leverantör lever upp till kundernas höga krav och förväntningar år efter år, säger hon.

Svenskt Kvalitetsindex undersökning 

Svenskt Kvalitetsindex mäter hur nöjda köpare av revisionstjänster är av svenska revisionsbyråer. Indexet bygger på intervjuer med kunder. Högsta möjliga värde i indexet är 100, det lägsta är 0. Betyg över 75 pekar på en stark relation mellan företag och kund. SKI har gjort mätningen varje år sedan 2007. Årets mätning genomfördes under april och maj 2023 och bygger på intervjuer. De fem områden som styr kundnöjdhet är image, förväntningar, produktkvalitet, service och prisvärdhet.

Läs mer om studien på SKI:s hemsida här.

Mer från BDO

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BDO och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera