Annons

Nära för ny afrikansk Opec-medlem

Oljekartellen Opec, som under hösten 2016 gjorde upp om en första produktionsbegränsning för sina medlemmar på flera år, kan snart få en ny medlem.

Afrikas tredje största oljeproducent, Ekvatorialguineas regering räknar med att få ett svar på sin ansökan om att bli organisationens 14:e medlem inom kort.

"Vi har haft givande samtal. Detta kommer att gå snabbare än vad vi räknat med", säger Gabriel Mbaga Obiang, Ekvatorialguineas minister med ansvar för olja och naturtillgångar.

Förslaget om att bli medlem i oljekartellen, där oljeproducenter som Saudiarabien och Iran ingår, togs upp i samband med det att Obiang besökte Wien i förra veckan, för möten med representanter från Saudiarabien, Opec och Ryssland.

Ekvatorialguinea har inför ansökan om medlemskap i samråd med Opec planerat produktionsbegränsningar för att bidra till att minska det globala överutbudet av olja.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ABUControlAnnons

ABUControl - lyft på ny krannivå

ABUS nya elektriska styrsystem ABUControl innebär introduktion av en rad säkerhetsaspekter med hög servicevänlighet i ett modulärt paket.

Med en central PLC registreras kranens alla rörelser som även lagras. Vid service kan man se till exempel drifttid, antal starter, lastkollektiv och återstående livstid på telfer. Man kan enkelt logga in på kranens PLC från golvet via WiFi för diagnos, vilket förenklar underhållet. Gränssnittet i mjukvaran KranOS är modernt överskådligt vilket ger tidseffektiv användarvänlighet.

ABUControl sammanfattat:

Komfort

Svajkontroll; minimerar lastsvajning där systemet beaktar åkhastigheter, acceleration, krokposition mm. Frekvensstyrning på kranåk- samt tväråksrörelse ingår. För ABUS traditionella lintelferserie finns kontaktordrift för lyftrörelse som standard och frekvensstyrning lyft som option.

Säkerhet

Synkronisering av alla åkrörelser vid användande av travers med två telfrar alternativt traverser i tandemdrift. Detta innebär att hastigheter synkroniseras vilket är en grundläggande säkerhet vid samlyft med två telfrar och/ eller tandemdrift.

Servicevänlighet

ABUS använder välbeprövade standardkomponenter från välkända elektroniktillverkare. Inga programvarulicenser krävs. Allt för att ge lättanvända produkter med optimal servicevänlighet. Mjukvaran KranOS kan kopplas trådlöst från laptop eller surfplatta via webbläsare och kräver inga programvarulicenser. Mjukvaran har ett modernt gränssnitt och ger en enkel översikt av driftdata och inställningar.

Med ABUS styrsystem ABU- Control erbjuds ett så kallat Komfortpaket. Detta paket innehåller:

• Radiostyrning ABURemote Button.

• Frekvensstyrning ABUliner kran- och tväråksrörelse.

• LED-matrix display för lastindikering.

Läs mer här 

Om ABUS Kransystem:

Vänligen kontakta oss för mer information och besöka gärna vår hemsida för mer information: www.ABUS-Kransystem.se

Kontakta oss för mer information på telefon 054 555 650

Mer från ABUControl

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ABUControl och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?