Annons

Nära en kvarts miljon hamnade i återvinningen

Mannen hade sparat i åratal och fått ihop 23 000 dollar, motsvarande drygt 220 000 kronor, som han förvarade i en skolåda hemma i Ashland i Oregon i USA. Men av misstag råkade han kasta kartongen med sedlarna i pappersåtervinningen.

Foto:Tobias Röstlund

Han insåg sin fadäs och larmade återvinningsanläggningen i norra Kalifornien, drygt 30 mil bort. Men där hanteras dagligen 22 ton återvinningsmaterial, så chanserna att hitta besparingarna beskrevs som minimala.

”Det är som att försöka hitta en nål i en höstack”, förklarar Linda Wise, chef för anläggningen till lokaltidningen San José Mercury News.

Men de anställda ombads ändå hålla utkik efter skokartongen. Och, mirakulöst nog, fick en arbetare syn på lådan när den var på väg på ett löpande band. Den långa färden till trots hade de mesta av pengarna stannat i den, bara motsvarande 3 000 kronor saknades när skokartongen under helgen återförenades med sin lyckliga ägare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera