Annons

Nära en kvarts miljon hamnade i återvinningen

Mannen hade sparat i åratal och fått ihop 23 000 dollar, motsvarande drygt 220 000 kronor, som han förvarade i en skolåda hemma i Ashland i Oregon i USA. Men av misstag råkade han kasta kartongen med sedlarna i pappersåtervinningen.

Foto:Tobias Röstlund

Han insåg sin fadäs och larmade återvinningsanläggningen i norra Kalifornien, drygt 30 mil bort. Men där hanteras dagligen 22 ton återvinningsmaterial, så chanserna att hitta besparingarna beskrevs som minimala.

”Det är som att försöka hitta en nål i en höstack”, förklarar Linda Wise, chef för anläggningen till lokaltidningen San José Mercury News.

Men de anställda ombads ändå hålla utkik efter skokartongen. Och, mirakulöst nog, fick en arbetare syn på lådan när den var på väg på ett löpande band. Den långa färden till trots hade de mesta av pengarna stannat i den, bara motsvarande 3 000 kronor saknades när skokartongen under helgen återförenades med sin lyckliga ägare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?