Annons

Nära 5.000 coronadöda i Storbritannien

Dödstalet i Storbritannien har stigit med 621 fall enligt uppgifter på söndagen. Därmed har enligt hälsodepartementet 4.934 dödsfall med koppling till covid-19 bekräftats.

Dödstalen stiger i Storbritannien
Dödstalen stiger i StorbritannienFoto:Alberto Pezzali

Antalet som bekräftats smittade uppgick på söndagsmorgonen till närmare 48.000 sedan drygt 195.000 provtagningar gjorts.

LÄS OCKSÅ: 401 bekräftade dödsfall i Sverige 

Hälsominister Matt Hancock sade att striktare regler om utomhusvistelser kan införas om inte de restriktioner som införts följs. Hancock, som själv är smittad av coronaviruset, sade att ”det är emot reglerna” att sola sig på allmänna platser, och att man utsätter andra för livsfara. Uttalandet gjordes i en intervju med mediebolaget Sky news.

Senare sade Hancock till brittiska BBC att de flesta i Storbritannien följer reglerna om att bara lämna hemmet för att handla nödvändiga varor och medicin, och att motionera en gång om dagen.

”Det är ganska otroligt” att en minoritet inte följer uppmaningarna, sade han.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?