Annons

Nära 200 nya dödsfall i Italien – nästan alla butiker stängs

Ytterligare 196 personer har avlidit i Italien efter att ha smittats med coronaviruset – och drygt 2.300 fler har bekräftats smittade i landet.

I Spanien och Frankrike skördar viruset också många offer. Flera andra europeiska länder har fått sina första dödsfall.

Foto:Claudio Furlan, Claudio Furlan

Antalet döda i Italien har stigit med nästan en tredjedel från tisdag till onsdag. Ytterligare 196 personer har avlidit, vilket gör det totala antalet till 827, enligt italienska myndigheter.

Det är den största uppskrivningen av antalet döda från ett dygn till ett annat sedan smittan upptäcktes i Italien den 21 februari.

Även antalet smittade ökade stort: från 10.149 till 12.462. Myndigheterna noterar dock att omkring 600 av dessa personer diagnostiserades under tisdagen och har förts till protokollet först dagen därpå.

Alla butiker i landet, förutom matbutiker och apotek, kommer att behöva hålla stängt, meddelade premiärminister Giuseppe Conte i ett tv-sänt tal. Påbudet omfattar frisörer samt barer och restauranger som inte kan garantera minst en meters mellanrum mellan sina gäster.

”Vi kommer att kunna se effekterna av denna stora ansträngning först om ett par veckor”, sade Conte.

På onsdagen passerade Spanien 2 000 smittade och är därmed det svårast drabbade landet i Europa efter Italien, enligt hälsodepartementet.

Antalet döda har stigit till 54 och smittade till 2 236, skriver tidningen El País.

Madridregionen är hårdast drabbat med 31 döda och nästan hälften av de smittade. Huvudstadens skolor är stängda i två veckor och de allmänna kommunikationsmedlen desinficeras dagligen.

Det kommer att ta nio, tio dagar innan effekterna av skyddsåtgärderna märks, enligt nödkoordinatorn Fernando Simón vid hälsodepartementet. Att få slut på epidemin kommer att ta mellan en och två månader, i värsta fall upp mot fyra månader, enligt Simón.

Förutom att ha stoppat alla inkommande flyg från Italien har regeringen beslutat ge stöd åt den för landet så enormt viktiga turismnäringen.

Tyskland, EU:s folkrikaste land och största ekonomi, med centralt läge i Europa, avvisar den strategi med stängda gränser som flera mindre länder anammat.

”Det kommer fortfarande att sprida sig även om man stänger alla gränser. Förr eller senare måste man släppa in eller ut människor och då börjar det spridas igen”, poängterar Tysklands hälsominister Jens Spahn.

Just nu handlar det ”om att vinna tid”, var förbundskansler Angela Merkels budskap på en gemensam presskonferens med Spahn.

”När viruset finns där ute, befolkningen inte har någon immunitet och ingen bot finns, då kommer 60 till 70 procent av befolkningen att smittas”, sade hon.

Tyskland har drygt 1.600 personer som bekräftats smittade. Under onsdagen fick landet sitt tredje dödsfall. De två första rapporterades i måndags.

Frankrikes president Emmanuel Macron ska på torsdag hålla ett tv-tal till nationen. Sammanlagt 48 personer i Frankrike har avlidit i sjukdomen covid-19 som orsakas av coronaviruset, och nära 2 300 har smittats, rapporterar franska tv-kanalen BFMTV. I tisdags varnade Macron för att Frankrike bara befinner sig i början av epidemin.

Över hela landet hålls kommunalval på söndag och regeringen har hittills uteslutit att de ska skjutas upp på grund av virusutbrottet.

AFP rapporterar att Belgien fick sina tre första dödsfall på onsdagen. Det handlar om en 73-årig man och 90-årig kvinna som vårdades på sjukhus samt en 86-årig man på ett äldreboende.

Även i Bulgarien och Albanien har myndigheterna tillkännagivit de första dödsfallen till följd av viruset.

Också Irland finns nu på dödslistan. En äldre kvinna avled på ett sjukhus i covid-19, uppger Irish Times.

Antalet smittade i Sveriges grannländer stiger också.

I Danmark har antalet smittade personer som upptäckts nästan fördubblats under onsdagen. Det handlar nu om totalt 514 personer och för två av dessa uppges tillståndet vara kritiskt.

I Norge har myndigheterna noterat 489 smittade, efter att ytterligare 212 fall upptäckts mellan tisdag och onsdag. I Finland har totalt 61 personer diagnostiserats med smittan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?