1515
Annons

Nanoteknikbolaget Smoltek godkänt för listning på Aktietorget

Nanoteknikbolaget Smoltek har blivit godkänt för listning av bolagets aktier på Aktietorget och bolaget genomför en spridningsemission på 20 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med emissionen har teckningsförbindelser motsvararande 10,0 miljoner kronor inhämtats. Teckningsperioden pågår mellan den 29 januari och 9 februari. 

Vd för bolaget är Anders Johansson. 

Själva listningen är planerad till i slutet av februari. 

Smoltek är baserat på Lindholmen i Göteborg och specialiserar sig på teknologi för tillverkning av kolnanostrukturer med inriktning på halvledarindustrin. Bolaget har byggt upp en patentportfölj bestående av 65-talet sökta patent, varav 48 stycken i dag är beviljade.

Marknadssegmentet där Smoltek är verksamma benämns som "advanced packaging" (avancerad kretspaketering) och bedöms av Research and Markets i en marknadsuppdatering från september 2017 växa med en genomsnittlig tillväxt per år om 7,2 procent under perioden 2016-2022 och ha ett marknadsvärde om 40,3 miljarder dollar år 2022.

Nordkorea avfyrar nya robotar

Nordkorea avfyrade sent på onsdagskvällen ytterligare två ballistiska robotar. 

Foto:AP/TT

Det uppger sydkoreansk militär enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Enligt Nordkorea var syftet med avfyrningarna en motaktion mot Sydkoreas och USA:s militärövningar.

Japans NHK uppger att en robot verkar ha slagit ned utanför Japans ekonomiska zon.

Japans premiärminister Fumio Kishida sade att upprepade robotavfyrningar från Nordkorea inte kan tolereras.

Sydkoreas president Yoon Suk-yeol uppgav att robotarna syftade till att träffa strategiska mål och slå till mot Guam. Han uppgav även att amerikanskt flyg anlände till Sydkoreas vatten under natten.

Även USA fördömde Nordkoreas robotavfyrningar och sade att de utgör ett hot mot regionala grannar och den internationella gemenskapen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera