Nanoteknikbolaget Smoltek godkänt för listning på Aktietorget

Nanoteknikbolaget Smoltek har blivit godkänt för listning av bolagets aktier på Aktietorget och bolaget genomför en spridningsemission på 20 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med emissionen har teckningsförbindelser motsvararande 10,0 miljoner kronor inhämtats. Teckningsperioden pågår mellan den 29 januari och 9 februari. 

Vd för bolaget är Anders Johansson. 

Själva listningen är planerad till i slutet av februari. 

Smoltek är baserat på Lindholmen i Göteborg och specialiserar sig på teknologi för tillverkning av kolnanostrukturer med inriktning på halvledarindustrin. Bolaget har byggt upp en patentportfölj bestående av 65-talet sökta patent, varav 48 stycken i dag är beviljade.

Marknadssegmentet där Smoltek är verksamma benämns som "advanced packaging" (avancerad kretspaketering) och bedöms av Research and Markets i en marknadsuppdatering från september 2017 växa med en genomsnittlig tillväxt per år om 7,2 procent under perioden 2016-2022 och ha ett marknadsvärde om 40,3 miljarder dollar år 2022.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?