Annons

Nanoteknikbolag backar i premiärhandeln på Aktietorget

Nanoteknikbolaget Smoltek började i dag den 26 februari att handlas på Aktietorget. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 20 miljoner kronor före emissionskostnader som tecknades till 168 procent och därmed blev övertecknad. 

Teckningskursen var 17,90 kronor per aktie. Göteborgsbaserade Smoltek utvecklar, validerar och erbjuder halvledarindustrin kolbaserade nanostrukturer som förbättrar prestanda, möjliggör fler funktioner och förlänger livstiden hos nuvarande tillverkningsprocesser.

Aktien har hittills idag handlas till lägst 16,20 kronor och högst 18,30 kronor. Senast betalt klockan 11.00 var 17,50 kronor, vilket motsvarar en nedgång med 2,2 procent jämfört med teckningskursen på 17,90 kronor. Knappt 60 000 aktier har bytt ägare för 1,02 miljoner kronor hittills i dag. 

Bolaget har 5,31 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 93 miljoner kronor räknat på senast betalt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?