Annons

Nanologica minskar förlusten

Life science-bolaget Nanologica ökade omsättningen och minskade förlusten i det fjärde kvartalet. Omsättningen uppgick till 2,4 miljoner kronor (1,5), en ökning med 60 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet blev -0,8 miljoner kronor (-4,3). Resultatet före och efter skatt var -1,2 miljoner kronor (-4,4). Resultat per aktie hamnade på -0,29 kronor (-0,99). Likvida medel var 7 miljoner kronor. 

Förberedelser pågår för ny affärsgren, rening av insulin. Preliminära kalkyler visar att godlönsamhet kan uppnås relativt snabbt, skriver företaget i sin rapport. 

"Sammantaget ser vi mycket positivt på denna möjlighet. Vi har dragit lärdom av deerfarenheter vi gjort de senaste åren och utformat en strategi med väsentligt bättrekontrollerad risk och en mycket högre uppsida. Jag räknar därför med att under 2018presentera en rad spännande nyheter", skriver Nanologica-chefen Andreas Bhagwani i rapporten. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?