Nanexa har färdigställt säkerhetslabb, anses vara världsunik enhet

Forskningsbolaget Nanexa har färdigställt ett säkerhetslaboratorium för PharmaShell-processen. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det medför att bolaget nu har kapacitet att tillverka prövningsmaterial för kliniska studier, bland annat avseende bolagets produktprojekt NEX-18.

"Som vi ser det är detta en helt världsunik enhet. Det är högst sannolikt den första anläggningen för ALD (Atomic Layer Deposition) ämnad för att belägga potenta läkemedel och dessutom förberedd för att tillverka under GMP-förhållanden (Good Manufacturing Practice), vilket är en nödvändighet för material som skall användas till kliniska studier", uppger bolaget i pressmeddelandet. 

Det anses också vara en betydande fördel att man har byggt upp den kapaciteten inom bolaget. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?