1515

Något större förlust för Spago Nanomedical

Spotlight-listade Spago Nanomedical, som är ett nanomedicinbolag som utvecklar produkter för diagnostik och behandling av livshotande sjukdomar, redovisar ett resultat för det andra kvartalet 2020 på -4,8 miljoner kronor (-4,5).

Rörelsens kostnader var 6,3 miljoner kronor, mot cirka 9 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol.

Likvida medel vid utgången av kvartalet uppgick till 41,4 miljoner kronor (33,2).

Under kvartalet försenades bolagets kliniska aktiviteter på grund av covid-19. Antalet patienter på klinikerna sjönk drastiskt under perioden och omfördelning av sjukhusresurser gjorde att rekryteringen till studien Spagopix-01 pausades.

”Efterhand som covid 19-trycket på sjukvården sedan minskat kan vi konstatera att den andra dosgruppen i studien är i gång”, skriver vd Mats Hansen i delårsrapporten.

Han uppger vidare att Tumorad-projektet gjort framsteg under sommaren. Bolaget har genomfört tester i en preklinisk musmodell för aggressiv bröstcancer med lyckat resultat, vilket ligger till grund för beslutet att formellt utse produktkandidat i projektet.

”Det markerar också att vi slutfört det explorativa studieprogrammet och nu går vidare till regulatorisk utvecklingsfas. Ett klinikförberedande program med ett fåtal prekliniska studier i enlighet med riktlinjer från såväl europeiska som amerikanska myndigheter, har stämts av med Läkemedelsverket. Förberedelserna för intern tillverkning av material för dessa regulatoriska toxikologi- och dosimetristudier har inletts”, skriver Mats Hansen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?