1515
Annons

Något ökad omsättning för Quickbit

Fintechbolaget Quickbit redovisar en omsättning på 92,1 miljoner euro för det tredje kvartalet, januari-mars, i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 (91,2).

Det justerade ebitda-resultatet uppgick till 1,1 miljoner euro (1,6). 

Rapporterat rörelseresultat var 0,2 miljoner euro (1,2).

Bruttoresultatet var 3,7 miljoner euro (4,0).

”Bruttomarginalen uppgick samtidigt till 4,0 procent, som är det nuvarande marginalmålet för Quickbit Affiliate”, skriver bolaget i rapporten. 

Bruttomarginalen för motsvarande period i fjol var 4,4 procent. 

Under kvartalet har Quickbit, trots geopolitisk osäkerhet, fokuserat på nya produktlanseringar samt fortsatt geografisk expansion. Quickbit har ingen närvaro i Ryssland eller Belarus men bolaget fortsätter att övervaka situationen, heter det.

”Vi lanserade EUR-konto till Quickbit App i Norge under kvartalet och ett stöd för att underlätta deklarationen av kryptotransaktioner i april. Utöver det har vi adderat fyra kryptovalutor till Quickbit App; Cardano, Polkadot, Chainlink och Tether, där den sistnämnda är en stablecoin. Utöver det är vi mycket stolta över att som första svenska kryptobolag ha lanserat ett betalkort, Quickbit Card, som nu är tillgängligt för den svenska allmänheten. Vi anser oss nu ha ett av de bredaste och mest unika kryptoerbjudandet i Norden”, skriver vd Hammad Abuiseifan i rapporten.

I slutet av kvartalet har Quickbit dessutom fått sin licensansökan i Finland godkänd. 

”Det innebär att vi så småningom kommer att lansera både Quickbit App och Quickbit Card i Finland. Samtidigt arbetar vi vidare med att få vår licensansökan i Nederländerna godkänd”, noterar Quickbit-chefen vidare. 


Zelenskyj uppmanar företag att komma till Ukraina

Företag som helt lämnar Ryssland är välkomna till Ukraina och få del av den massiva uppbyggnad som behövs när kriget är över.

Det sa den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskyj med tydlig adress till de globala företagsledarna när han invigningstalade – på länk förstås – på toppmöte i Davos i Schweiz.

Volodymyr Zelenskyj talade på länk inför en fullsatt publik på toppmötet i Davos.
Volodymyr Zelenskyj talade på länk inför en fullsatt publik på toppmötet i Davos.Foto:Markus Schreiber/TT

Det dröjde en stund, men så satt han där, i sin gröna t-shirt, på skärmen i den fyllda kongresshallen i Davos inför höjdare från näringsliv, politik men också från EU, FN, Nato och en rad andra institutioner. 

Att han tycker att insatserna för hans land hittills inte varit tillräckliga var tydligt. 

”Definitivt inte. Vi måste ha nya verktyg. Vi stoppar den ryska armén men hade vi behövt göra det om ni hade lyssnat tidigare, om sanktioner genomförts snabbare? Jag är säker på att det inte är så”, sa han. 

Han uttryckte tacksamhet mot invånare som pressat sina regeringar men också företag att vidta åtgärder, men säger att det dröjt alldeles för länge. Den ryska aggressionen, den ryska arméns råstyrka som han talade om, var tydlig redan 2014. 

”Vi är tacksamma nu, men om den pressen kommit redan då, hade Ryssland gjort detta då? Jag är säker på att svaret på den frågan också är nej”, sa Volodymyr Zelenskyj. 

Han vill se betydligt mer sanktioner: totalstopp för rysk olja, sanktioner mot alla ryska banker och inte som nu vissa utvalda, och att all handel med Ryssland upphör.  

”Maximal effekt är möjligt om sanktionerna är maximala, och det skulle visa alla länder som vill invadera sina grannar exakt vad som händer då”, sa han och varnade för att de ryska krigsförbrytelserna inspirerar andra likasinnade.

Mot näringslivet riktade han hopp och hot. Att bli förknippad med dessa krigsbrott drabbar företagen, sa han. Men för de som helt lämnar den ryska marknaden öppnas nya möjligheter i Ukraina.  

”Era varumärken, era marknader kommer att stärkas. Vi erbjuder er möjligheten att ta del av uppbyggnaden av Ukraina, och behoven är enorma”, sa han. 

”Värden på 500 miljarder dollar har förlorats. Vi måste bygga upp hela städer och industrier”, sa presidenten och öppnade för att partnerländer, eller partnerföretag, kan få ansvar för att bygga enskilda regioner.

Varifrån pengarna ska komma var mer oklart, men han nämnde United 24, den insamlingsfond som Volodymyr Zelenskyj lanserade för ett par veckor sedan och som enligt den ukrainska presidenten ger donatorerna möjligheter i den framtida uppbyggnaden. 

Dessutom borde ryska medel användas, sa han. Pengar som tagits i beslag eller frysts från rysk verksamhet borde gå till dem som har drabbats av kriget. 

”Det finns inget verktyg för detta i världen, det måste vi ha”, sa presidenten och efterfrågade en ny struktur som stöttar länder som är under attack - och det snabbt, inom ett dygn.  

”Om vi hade fått detta direkt i februari hade resultatet inte blivit att tiotusentals dött. Och vi måste få alla vapen vi önskar, inte bara dem vi fått hittills”, sa han. 

På frågan från forumets grundare, Klaus Schwab, hur hans dröm för Ukraina ser ut sa han att han mer tänker på dagens Ukraina. Att han vaknar varje morgon och får höra hur många som förlorat livet under det senaste dygnet. 

”I dag var det 87. Framtiden för Ukraina blir utan dem”, sa han. 

Han varnade för att Ryssland även i framtiden, efter att man besegrats denna gång - något som han sa sig vara säker på skulle bli utgången - kan invasionen upprepas i framtiden. 

”Vi måste ha företag här som inte är rädda för att vara här. En modern, säker nation, med ett starkt näringsliv, en nation som lockar andra. Det är min dröm”, sa Volodymyr Zelenskyj, och fick stående ovationer som aldrig tycktes tystna. 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?