1515

Något mindre förlust för Kancera första kvartalet

Kanceras rörelseresultat uppgick till -9,0 miljoner kronor under det första kvartalet 2021 (-11,1).

Nettoomsättningen för perioden var 0 miljoner kronor (0).

FoU-kostnader för perioden uppgick till 8,2 miljoner kronor (9,7).

Resultat per aktie blev -0:03 kr (-0:06).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -9,0 miljoner kronor (-8,6) och likvida medel den 31 mars 2021 var 45,4 miljoner kronor (3,2).

I höstas inledde Kancera en klinisk fas 2-studie av Kand567 i patienter som lider av covid-19. Sedan början av året har antalet medverkande kliniker utökats med två kliniker.

Projektets tidsplan har justerats något på grund av det extremt tuffa läge som råder i vården på grund av covid-19, men vi förväntar oss ändå kunna avsluta studien till halvårsskiftet och rapportera studiens utfall så snart laboratorieresultat genererats och bearbetats statistisk”, skriver bolagets vd Thomas Olin.

De immunologiska analyserna förväntas rapporteras under tredje kvartalet och slutresultat för kliniska observationer under fjärde kvartalet 2021.

Parallellt med ovan studie ligger stort fokus på att förbereda den kommande fas 2-studien som ska utvärdera säkerhet och effekt av Kand567 i patienter som genomgår hjärtkirurgi i samband med akut hjärtinfarkt.

”När arbetet med att optimera studiens förlopp är färdigt kommer vi att ansöka om studiestart hos brittiska läkemedelsverket MHRA. Studiestart väntas därmed ske under tredje kvartalet 2021”, skriver Kancera.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?