1515
Annons

Något mildrad rörelseförlust för Frisq

Frisq, som utvecklar digitala verktyg för vård- och omsorgsbranschen, rapporterar en nettoomsättning på 1,4 miljoner kronor (2,0) för det första kvartalet 2021.

Rörelseresultatet blev -15,2 miljoner kronor (-19,9).

Resultatet per aktie uppgick till -0:30 kronor (-0:40)

Kassaflödet uppgick till -6,5 miljoner kronor (-18,5) och likvida medel vid periodens utgång var 6,6 miljoner kronor (69,3).

”Vi har genomfört en nyemission av aktier och anpassat vår kostnadsbas för att försöka säkra vår finansiella ställning. Styrelsen ser för närvarande över flera alternativ för att ytterligare stärka den finansiella situationen”, skriver vd George Thaw i delårsrapporten.


Ännu ingen omsättning för Xintela

Forskningsbolaget Xintela, listat på First North, redovisar likt i samma kvartal i fjol 0 i nettoomsättning för årets första kvartal. Övriga intäkter uppgick till 0,5 miljoner kronor (4,2). Bolaget ska genomföra en företrädesemission.

Dessa övriga intäkter avser kostnader för onkologiverksamheten som vidarefakturerats till dotterbolaget Targinta samt bidrag från Vinnova.

Resultatet per aktie uppgick till -0:12 kronor (-0:12) och bolagets likvida medel var 2 miljoner kronor (15,5). 

Xintelas resultat före skatt uppgick till -11 miljoner kronor (-9).

Xintela har beslutat att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om cirka 44,6 miljoner kronor. Bolaget genomför även en kompletterande riktad emission upp till cirka 10 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionerna är 0,25 kronor per aktie där en befintlig aktie ger rätt att teckna två nya aktier.

Företrädesemissionen avses att genomföras under det andra kvartalet 2022. Avstämningsdag för rätt att delta i emissionen, teckningsperiod och andra relevanta datum kommer att meddelas vid senare tillfälle, skriver bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?