ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Något lägre bostadsprisökningar än väntat i USA

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 2,5 procent i april jämfört med samma månad 2018, enligt S&P Corelogic Case-Shillers index. 

Enligt Reuters enkät väntade analytiker att priserna skulle ha stigit 2,6 procent på årsbasis.

Motsvarande index för föregående månad visade att huspriserna steg med reviderade 2,6 procent jämfört med samma månad året före (2,7).

Jämfört med månaden före var priserna oförändrade, säsongsjusterat i april, efter en uppgång med reviderade 0,3 procent föregående månad (+0,1).

Starkast utveckling i april, jämfört med motsvarande månad 2018, rapporteras från Las Vegas, +7,1 procent, följt av Phoenix, +6,0 procent.

Svagast utveckling rapporteras från Seattle med oförändrade priser följt av San Diego, med +0,8 procent.

I New York steg priserna 2,1 procent, i Los Angeles steg priserna med 1,5 procent, och i San Fransisco steg priserna 1,8 procent.

Indexet bygger på upprepade försäljningar och anses därmed ge en mer rättvisande bild av prisutvecklingen än vad som anges i samband försäljningsstatistiken för befintliga bostäder. Det begränsade urvalet kan dock innebära att indexet överdriver såväl prisuppgångar som prisfall jämfört med bredare mått på utvecklingen för amerikanska huspriser.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer