Annons

Mycronic köper amerikanskt bolag

Mycronic köper amerikanska Automation Engineering (AEI) med dess dotterbolag i Tyskland och Hong Kong. Bolagets nettoomsättning uppgick i fjol till ungefär 19 miljoner dollar (175 miljoner kronor).

Köpeskillingen uppgår till cirka 321 miljoner kronor på skuldfri basis och finansieras med egna medel. Under vissa förutsättningar, utifrån parametrar som tillväxt och resultat, tillkommer en köpeskilling på max cirka 248 miljoner att utbetalas under två år.

Enligt Mycronic utvecklar, tillverkar och säljer AEI "innovativa och marknadsledande lösningar" för montering och testning av kameramoduler med hög precision till elektronikprodukter, så kallade CMAT-system (Camera Module Assembly and Test).

"Det största kundsegmentet är bilindustrin med en kraftig utveckling av antalet kamerasystem för avancerat förarstöd, eller ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). AEI erbjuder marknadens mest omfattande produktportfölj av helautomatiska lösningar för montering av kameramoduler samt för att mäta och testa kvaliteten under volymproduktion", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Marknaden för kameramoduler för ADAS bedöms ha en årlig genomsnittlig tillväxt om cirka 30 procent under perioden 2015-2020.

Förvärvet genomförs omgående och konsolideras i koncernen från förvärvsdagen. Påverkan på koncernens resultat 2016 bedöms vara marginell och bedömningen att nettoomsättningen 2016 kommer att vara i nivån 1.900 miljoner kronor, exklusive effekter genom förvärv, kvarstår.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?